AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Atatürk Devlet Hastanesi yeni bina, Mithatpaşa tünelleri ve son yapılan zamlar hakkında kamuoyuna açıklamalarda bulundu. 

Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun,  Atatürk Devlet Hastanesi yeni binanın yeni yılın başında açmayı planladıklarını ifade ederek, “Hastanemizin içinde ki çalışmalar devam ediyor. Yeni yılın başında hastanemiz hizmete girecek. Devam eden işler noktasında bazı eksiklikler çıkıyor. Eksiklerin tamamlanması için bakanlığımızla görüşerek takipçisi oluyoruz. Yeni yılın başında inşallah hastanemizi hizmete açacağız”dedi. Başkan Tosun ayrıca Mithatpaşa Tünellerini yeni yılın başında Ulaştırma Bakanı ve Cumhurbaşkanın katılımıyla açmayı planlandıklarını belirtti.

‘Cumhurbaşkanımız ve Ulaştırma Bakanımızla tünelleri açmayı planlıyoruz’

Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, “Mithatpaşa B-2 Kilimli’ye olan kısmında yüklenici firmada çok hızlı bir çalışma var. Havalarda inşallah müsade ediyor. İnşallah yılbaşında açma sözü vermişlerdi, yılbaşında açılacağını ümit ediyoruz. Zonguldak trafiğinde büyük bir rahatlama sağlayacak. Önümüzde ki aylarda inşallah Ulaştırma Bakanımız Zonguldak’a gelecek. Cumhurbaşkanımız oradan mı katılacak ya da buraya mı gelecek belli değil. Cumhurbaşkanımızın buraya gelişi ile ilgili bir netlik yok şuanda illeri geziyor. Geçen Uzunmehmet Camii açılışı için Zonguldak’a gelmişti. Ya oradan katılır ya da buraya gelerek bir dizi ziyaretlerde bulunur”

‘Asgari ücrete yapılacak zam 10 güne kadar belli olacak’

Asgari ücrete yapılacak zammın 10 güne kadar belli olacağını ifade eden Başkan Tosun, “Sadece sağlıkla ilgili değil şuanda hükümetimizin asgari ücretle çalışması var. İnşallah 10 güne kalmayacak yılbaşına kadar çözülecek. 3600 gösterge var.  Bunların içinde devlet memurları ve hemşireler var. Onların maaşlarının iyileştirilmesi noktasında bakanlığımızın çalışması var. Doktorlara verilen ücretler konusunda bahsediliyor. Bunlarla ilgili çalışma sürüyor. Son zamanlarda esnaflarla ilgili Bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor. EYT ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. İnşallah yılbaşından önce bunlarda sonuçlanacak.”şeklinde konuştu.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi