Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Zonguldak ziyaretini de değerlendiren Başkan Alan, çalışmalar hakkında da bilgiler verdi. 

‘PROJE TARİHLERİ AÇIKLANDI’
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Zonguldak ziyaretini değerlendiren Başkan Ömer Selim Alan: “Sayın Bakanımızı 6 ay içinde ikinci kez ağırlamaktan mutluluk duyduk. Çalışmalarımızda kendisinin de desteğiyle iyi bir yol aldık. Sayın Bakanımız dün temel atma törenine katıldı, kendisine teşekkür ediyorum. Bakanımız eli kolu dolu geldi, üç proje tarihini açıkladı.” dedi.

‘TEMİZLİK ARAÇLARIMIZ GELİYOR’
Temizlik araçlarının 20 Kasım’da geleceğini söyleyen Başkan Alan: “Sayın Bakanımıza temizlik sıkıntımızı anlattık, temizlik araçları hibe edilecek. 20 Kasım’a kadar bütün araçlarımız teslim edilecek. Kirletmemeyi öğrenmeliyiz, çevremize doğamıza daha saygılı olalım. Salı günü saat 14.00’de Fener Gezi yolunda çöp toplama kampanyası yapacağız.” dedi.

‘FİNALİ GAZİPAŞA’DA YAPTIK’
Asfalt çalışmalarının tamamlandığını söyleyen Başkan Alan: “4 mahalleyi bitirdik, finali Gazipaşa’da yaptık, asfalt çalışmaları bitti. Güzel bir çalışma oldu, diğer beton, parke çalışmalarımız devam ediyor. 2020 yaz ayında kaldığımız yerden asfalt çalışmaları devam edecek.” dedi.

‘UYUMLU ÇALIŞILDI’
Zonguldak’ta uyum içinde çalışıldığını söyleyen Başkan Alan: “Şuan çok uyum içinde çalışıyoruz, bu da zaten hizmet olarak yansıyor. Koşmaya başladık, yorulmadık koşmaya devam edeceğiz.” dedi.
‘UKRAYNA ZİYARETLERİ VERİMLİ GEÇTİ’
Ukrayna ziyaretini değerlendiren Başkan Alan: “Sayın Valimizin Başkanlığında 30 kişilik ekiple 3 gün Ukrayna’daydık. Görüşmeler yaptık, ülke ve şehirlerarası ticaretten bahsedildi, olumlu görüşmeler yapıldı. Liman trafiği taşımacılığı başlaması için herkes çok niyetli. İnşallah bunlarda Zonguldak’a yansıyacaktır.” dedi.
‘POLEMİK İSTEMİYORUM’
Polemik istemediğini söyleyen Başkan Alan: “Polemik sevmiyorum, biz hizmet için bu görevlere geldik. Ben CHP İl Başkanı Hakkı Güney’in açıklamalarını çok doğru bulmuyorum. Hep birlikte yeni Zonguldak diye yola çıktık. Az laf çok iş modundayız. Hizmet geldikçe Hakkı beyde mutlu olacaktır. “ dedi.
‘BİZDE İSTERİZ AMA İŞİMİZ ÇOK’
CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın açıklamalarını değerlendiren Başkan Alan: “Valilik ve Belediye binası günün şartlarına göre iyi değil, daha modern olsun isteriz ama yapacağımız çok iş var. Derdimiz yıkmak değil, Kız Meslek Lisesi'nin ortadan kaldırılması isteniyormuş gibi algı yaratılıyor.” dedi.
(Haber-Ercan Demir)

 

Editör: Haber Merkezi