AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Zonguldak ziyaretini değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Uzun Mehmet Cami ile açması maske fabrikasını açtıktan sonra Filyos'ta doğalgaz müjdesini verdiğini belirten AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, "Doğalgaz müjdesi ülkemize büyük bir moral oldu. Cumhurbaşkanı ziyareti ile Zonguldak çok şey kazandı' ifadesini kullandı.

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun önemli açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı ziyaretine ek olarak ayrıca Türkiye Taşkömürü Kurumu da ki lavvuar krizi, hastane inşaatı ve yatırımlar hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

CUMHURBAŞKANIMIZIN DOĞALGAZ MÜJDESİ TÜRKİYE BÜYÜK BİR MORAL OLDU..

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Zonguldak müjdesi değerlendiren AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun şunları ifade etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın Zonguldak'ta ziyaretleri yapması bizim için Zonguldak için çok güzel oldu. Zaten gelmeden 10 gün önce haberler çıkmaya başladı. Dolu dolu bir program geçti. Cumhurbaşkanımızın gelip Uzun Mehmet Camii adını vermiş olduğu Uzun Mehmet Camisi açtı. Oradaki Parkı inceledi. Vatandaşlarımıza hitap etti.
Bildiğiniz gibi Avrupa'nın en büyük maske üretim tesislerinden biri olan maske Koca Yusuf adını verdikleri fabrikanın açılışını yaptı. Sayın Cumhurbaşkanımız ve orada da zaten çok memnundu. Orada biliyorsunuz Bu maske fabrikası  yurtdışından yıllarca aldığımız maskelerin üretimini yapıyor. Tabii pandemi sürecinde arkadaşlarımızın Sağlık Bakanlığı'na yapmış olduğu çok büyük hizmetler var, o gün Cumhurbaşkanımızın konuşmasını dinlersiniz onlara çok çok teşekkür etti. Yani oradaki programdan zaten Cumhurbaşkanımız çok memnun ayrıldı.
Tabii esas müjdenin verildiği Filyos'ta Karadeniz'de 135 milyar metreküp daha doğalgaz rezervinin bulunduğunu açıkladı ve bu şekilde 540 milyar metreküp doğalgaz şu anda Garanti oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız Müjdesi bütün Türkiye'ye verilen bir müjdedir. İnşallah bunların sayıları her geçen gün atacak. Yine Cumhurbaşkanımızın Filyos'ta törende hem gemilere bağlanması oradaki gemilerde ki arkadaşlarla görüşmesi güzel bir program oldu"


CUMHURBAŞKANIMIZ FİLYOS ZONGULDAK ARASINDAKİ KARAYOLUNUN VE YATIRIMLARIN BİTİRMESİ TALİMATINI VERDİ

Başkan Erdoğan'ın Zonguldak Filyos karayolu bağlantısının hızlıca tamamlanması talimatını da verdiğini ifade eden AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun sözlerine şu şekilde devam etti: "Cumhurbaşkanımızın beraberinde bakanlarımızın da gelişiyle çok şeyler kazandık. Milletvekillerimiz bizler, belediye başkanımız yapılması gerekenler noktasında bilgilendirildik. Ve tabii Filyos projesi devam ederken işte oradaki doğalgazın karaya çıkması orada yapılacak tesisin temel atma törenini yaptı. Arka tarafta endüstri Bölgesi, sanayi bölgesi şu anda hızlı bir şekilde çalışmaları devam ediyor. Orada kurulacak fabrikalarla ilgili müjdeler vermesi, havayolunun tren yolunun karayollarının ile beraber bunların da bir an önce bitirilmesi noktasında talimatlarını verdi.Yapılacak iş maliyetli yüksek öyle kısa zamanda yapılacak bir iş olmasa bile başladıktan sonra zaten işin sonu geliyor. onların da talimatlarını verdi."

ZONGULDAK'IN KAZANIMLARI ÇOK OLACAK

Cumhurbaşkanı ziyareti ile Zonguldak'ın kazanmanın çok büyük olduğuna dikkat çeken AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun şunları söyledi:

"Zonguldak'ın burada kazanımları çok olacak başta yerelde belediyelerimiz olmak üzere ve yapılan projelerin devamları noktasında her bakanımız çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi. İnşallah Zonguldak'ta hemşirelerimiz de memnun kalmışlardır. kendisi buradan sonuçta çok memnun ayrıldı.Ben tekrar Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere tüm bakanlarımıza ilimize yaptıkları bu ziyaret için teşekkür ediyorum. İnşallah 2023'e kadar da bu projelerin çoğunu bitirmeye çalışacağız.


İSTİHDAM ARTACAK

Filyos'ta ve ilimiz genelinde yapılan yatırımlarla İstanbul daha da artacağına dikkat çeken İl Başkanı Zeki Tosun şunları kaydetti:

"Filyos bölgesindeki sanayi bölgesindeki kurulacak fabrikaların bitmesi ve oradaki arazilerden onlara tahsis edilmesi Zonguldak ve Türkiye için Bir dönüm noktası oldu. Bizim hedefimiz bunlardan Zonguldak'ta hemşerilerimizin bu yatırımlardan en üst düzeyde faydalanmasını sağlamaktır. Onun dışında bizim organize bölgelerimizde ki hem Gökçebey'de, Çaycuma'da çalışmalarınız var. Burada da inşallah istihdam sağlayacak.Cumhurbaşkanımızın da verdiği destekle daha da iyi gidiyor inşallah daha da iyi olacak"


PANDEMİDE HÜKÜMETİMİZ ESNAFI DESTEKLEDİ..

Pandemi sürecinde hükümetin esnafa büyük destek değer verdiğini ifade eden AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, "Pandemiden olumsuz etkilenen esnafa hükümet destek verdi. kira yardımları vs. En son biliyorsunuz 3000 lira 5000 Lira bunları tekrar verilmeye başlandı. Bunun dışında sağlık hizmetlerinde olsun bütün hizmetleri bedava parasız yaparak dünyada bir ilki başardık.  Şimdi de lokantacı, Kahveci kıraathaneci vs. bu tip yerlerimiz işte yavaş yavaş açılmaya başlandı.
İnsanların maske misafir hijjen kuralına uysunlar dikkat etsinler."şeklinde konuştu.

TTK LAVUAR İHALESİNE ÇIKACAK

Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda lavuar krizinin çözülmesi için yeni bir ihaleye çıkacağını ifade eden İl Başkanı Zeki Tosun, "Türkiye Taşkömürü Kurumu ile ilgili Cumhurbaşkanımızın geldiği gün GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil Sayın Cumhurbaşkanımıza görüştüler talebini iletti. TTK'daki lavvuar kırgın çizim için ihaleye çıkılacak."dedi.

HASTANE EN KISA SÜREDE HİZMETE AÇILACAK

Zeki Tosun son olarak hastane İnşaatının hızlı bir şekilde devam ettiğini ve yılbaşından önce hizmete gireceğini ifade etti.

(HABER- ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi