Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 8 Mayıs'ta Zonguldak'a geleceğini belirten Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun şunları söyledi;

''Zonguldak’ta belediye ve merkezi hükümet tarafından yapılan yatırımlarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Belediyemizin merkezde yapmış olduğu altyapı çalışmaları, sahil düzenlemesi çalışmaları ve mahallelerdeki çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu çalışmalar baharla beraber daha da hızlı bir şekilde devam edecek. Engelsiz Yaşam Merkezi inşallah önümüzdeki günlerde bitmiş olacak. Lavuar alanı ihalesi birkaç eksikten dolayı iler ki bir tarihe alındı ama önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacak ve hızlı bir şekilde devam edecek. Cami inşaatımızda sona doğru yaklaşıldı.

Sayın Cumhurbaşkanımız inşallah 8 Mayıs’ta camimizin açılışını hep beraber yapmak için Zonguldak’ta olacak. Merkezi Hükümetimizin şuanda yapmış olduğu yatırımlar devam ediyor. Mithatpaşa 1-2 tünelleri, oradaki kavşak düzenlemesi, Uzunkum’da ki kavşak düzenlemesi ve Kilimli ilçemize kadar olan kısımda yüklenici firma hızlı bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Ulaştırma Bakanımızın Zonguldak’a gelmesiyle beraber bu çalışmalar daha da hızlandı. İnşallah Kilimli’ye kadar olan kısım yılsonuna kadar bitmiş olacak ve şehir trafiğini rahatlatacağız. Ardından çalışmalar Enerji Santrallerinin olduğu bölgeye kadar devam edecek. Bunların ardından Filyos’a kadar olan kısımda yol çalışmasına başlanılacak. Orası çok büyük bir yatırım, maliyeti için 2 milyardan bahsediliyor. Filyos’tan daha maliyetli bir yer. Orada 9 tane tünelimiz, viyadüklerimiz var. Bunların hepsinin planlamaları yapıldı. Burası belli bir zaman alacak ama Filyos’un Zonguldak bağlantısının sağlanması noktasında bunlar yapılacak.

YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALARIN HEPSİ ZONGULDAK İÇİN
Filyos Limanı bitti fazla bir şey kalmadı. Orada doğalgazın bulunmasıyla beraber Türkiye Petrolleri orada tesisleşmeye gitti. Arka taraftaki endüstri bölgesinde alan düzenlemesi yapıldı. Şuanda zemin etütleri yapılıyor. Ayriyeten Zonguldak-Filyos yolu bitene kadar Çaycuma üzerinden olan yol kısmı da yapılacak. Şuanda demiryolu kısmı yapılmaya çalışılıyor. Havaalanımızda genişletme ve uzatma çalışmaları bitti. Teknik konular çözüldü. İnşallah 28 Mart’ta dış hatlar uçuşa açılıyor. Türk Hava Yolları ise bazı nedenlerden dolayı uçuşları 2 Haziran’a kadar erteledi. İnşallah Türk Hava Yolları 2 Haziran’da uçmaya başlayacaklar. Hastane inşaatımızda hızlı bir şekilde devam ediyor. Şuanda mefruşat noktasında bakanlık tarafından çalışmalar yapılıyor inşallah Eylül, Ekim gibi hastanemize taşınmış olacağız. Zonguldak güzel bir hastaneye kavuşacak. Sağolsun vekillerimizde Ankara’da projelerimizi takip ediyorlar. 2023 yılına kadar belediyemizin yapmakta olduğu projelerin çoğu bitecek. Az sabredeceğiz 10 yılda Zonguldak’ta yapılmayan işleri 2 yıldır belediye başkanımız cansiperane çalışarak yapmaya gayret ediyor ve bu kapsamda Ankara’ya, bakanlıklara ve Cumhurbaşkanımıza gidiyor. Bunların hepsi Zonguldak için yapılıyor. İnşallah bu çalışmalar bittiğinde Zonguldak çok daha güzel ve yaşanabilir bir yer olacak.”
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi