CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş,19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. CHP'li Demirtaş, "Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919 günü bağımsızlığa  ve demokratikleşmeye giden yolun ilk adımı Samsun'da atmıştır." dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş mesajında şunlara yer verdi:

"19 Mayıs 1919, ülkemizi bağımsızlığa kavuşturan, cumhuriyetimizi kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı büyük yürüyüşün ilk adımlarının atıldığı gündür.

19 Mayıs'ta Samsun'da yakılan meşale, Türk ulusunu çağdaş uygarlıklar düzeyine çıkarma hedefinde yolumuzu aydınlatmaktadır.

Bu anlamlı günün Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilanı da, Büyük Önder'in Cumhuriyet'i emanet ettiği gençlere duyduğu güvenin en önemli göstergesidir.

Atatürk ilke ve devrimleri Türk Gençliğinin rehberidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Anadolu’yu aydınlatan, Misakı Milli Sınırları içinde Anadolu ve Rumeli’de bağımsız yaşamamızı sağlayan liderliği ve çağdaş bakış açısı, bugün daha güçlü biçimde bizler için yol göstericidir. Çevremizde yaşanan çatışmaları, acıları gördükçe O’nun büyüklüğünü, ileri görüşlülüğünü, dehasını bir kez daha anlıyoruz.

Türk Gençliği, Ulu Önder'i örnek aldıkça daha büyük işler başaracaktır. Cumhuriyetimizi kuran Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını, bu güzel ülke için canlarını veren şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum. Cumhuriyetimizi koruyup, yükseltecek olan gençlerimizin bayramını da en içten dileklerimle kutluyorum."

Editör: Haber Merkezi