Cumhuriyet Kadınları Derneği'nin Zonguldak şubesi törenle açıldı.Demirciler çarşısı 2. katta bulunan şube açılış törenine CHP İl Başkanı Hakkı Güney, CHP Merkez İlçe Başkanı Yusuf Mar ile çok sayıda davetli topluluğu katıldı.
Cumhuriyet kadınları Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Gülhan Çetin yaptığı konuşmasına Atatürk'ün; Kadınlarımız için asıl mücadele alanı, asıl zafer kazanılması gereken alan, biçim ve kılıkta başarıdan çok; ışıkla bilgi ve kültürle gerçek faziletle süslenip donanmaktır, sözlerini söyleyerek  şunları ifade etti: "Atatürk' ün önderliğinde ve bir avuç kararlı insanla atıldı Cumhuriyetin ilk tohumları. Yıkılmış yakılmış kentlerin, içi boşaltılmış bir enkazın devasa resminin karşısında, inançlı ve umutlu olmak kolay değil idi elbet.Ama onlar başardılar. Yoklukla karanlıkla yok olmuş bir imparatorluğun yerine Anadolu' dan başlayarak ve  tek tek inşa ederek cumhuriyetle taçlandırdığı ulusu muasır medeniyet seviyesine getirmekti niyeti. Ve başardı. Cumhuriyet Kadınları Derneği 5 Mart 1997 yılında 32 kurucu üyesi ile Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmak ve geliştirmek için kurulmuş olup, Ulusal Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet Devrimleri ile kazanılmış olan ekonomik ve siyasal bağımsızlığın,özgürlük ,demokrasi ve aydınlanmanın korunması,savunulması ,ülke ve halk yararına geliştirilmesi için çalışan demokratik kitle örgütüdür. 600 yıllık Osmanlı döneminde neredeyse tüm yasal hakları ile beraber kafese kapatılmış olan Türk kadını, Atatürk'ün kurduğu Laik-Demokratik Cumhuriyet ve Devrimleri sayesinde erkekler ile eşit vatandaş olmuştur.İşte tamda bu nedenden ötürü Cumhuriyet Kadını bir vatandaş olarak Atatürk Cumhuriyetini ve devrimlerini korumak ve geliştirmekten sorumludur.Aynı zamanda bir kadın devrimi olan cumhuriyetin günümüzde azar azar yok edilmeye çalışılmasından ötürü duyulan rahatsızlık aşikar olmakla birlikte bu durumun  toplum tarafından  kanıksanması ve sindirilmesi beklenmektedir. Ülke olarak oldukça zor bir süreçten geçiyoruz. Bizler Cumhuriyetin demokrasinin yılmaz bekçileri olarak üstlendiğimiz gönüllü sorumluluğun bilincindeyiz.Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak şehrimizin ve ülkemizin tüm karanlığına inat aydınlık yüzü olmaya kararlıyız. Karanlık değiştirme ve dönüştürme gücümüzün farkına varmamızla bitecek . Ve bu sorumluluk hepimizin." dedi.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Merkez örgütlenme sekreteri Mihriban Tatar'da yaptığı konuşmada Cumhuriyet Kadınları Derneği'nin Türkiye'de en büyük kadın derneği olduğunu ve hedeflerinin 1 milyon üyeye ulaşmak olduğunu ifade etti.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi