Zonguldak Valiliği ile Zonguldak Sanat Vakfı işbirliğinde BKM Türk Sanat Müziği Korosu'nun Cumhuriyet konseri gerçekleştirildi.

Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 95.Yıldönümü kapsamında Zonguldak Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleştirilen Cumhuriyet konserini, Vali Ahmet Çınar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Belediye Başkanı Yardımcısı Erol Yılmaz, Rektör Mustafa Çufalı, daire müdürleri, davetliler ve çok sayıda vatandaş izledi.

İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan İnan ise, koroda yer alarak türkülere eşlik etti.

Şef Mustafa Kömürcü eşliğinde koro tarafından cumhuriyet temalı türküler seslendirildi.

Konseri izleyenler ellerinde Türk bayraklarıyla türkülere eşlik etiler, alkışlarıyla desteklediler.

Cumhuriyet coşkusunun doyasıya yaşandığı konser geç saatlere kadar devam etti.

VALİ ÇINAR’IN YAZDIĞI OYUN 2 AY SONRA ZONGULDAK’TA SAHNELENECEK

Konser sonunda ise BKM Müdürü Abdullah Bakır sahneye çıkarak yaptığı konuşmasında Vali Ahmet çınar’ın Ankara’ya atanmasından dolayı büyük bir üzüntü duyduklarını belirterek “Sayın valimizi Zonguldak olarak çok sevmiştik ve kedisini hiçbir zaman unutmayacağız” dedi.

Abdullah Bakır ayrıca Vali Ahmet çınar’ın yazdığı oyunu 2 ay sonra Zonguldak’ta sahneleyeceklerini ve Vali Ahmet Çınar’ı da Zonguldak’a bizzat davet edeceklerini de sözlerine ekledi.

ÇINAR: ZONGULDAK’I ÇOK SEVDİM

Vali Çınar törende yaptığı konuşmada, Zonguldak’ı çok sevdiğini söyledi.

Görevde atamaların gayet normal olduğunu, devlete yılarca kaymakam ve vali olarak hizmet ettiğini belirten Ahmet Çınar,

“Şimdi özlemin duyduğum serbest ve özgür bir sivil yaşam biçimine geçiyorum. Bizler her ne kadar toplumda etrafımız kalabalık olsa da aslında hep yalnız insanlarız. Çünkü yıllarca insanlar kaymakamlık ve valilik görevlerimiz nedeniyle hep zoraki de olsa saygı gösterdiler. Artık özlemini duyduğum sivil ve serbest şekilde yaşayacağımız için mutluyum. Herkes gibi bende toplumda rahat ve özgür bir biçimde yaşayacağım. Kimsenin zoraki saygı göstermek durumunda olmadığı bir şekilde yaşayacağız.” Dedi

Konuşmasında sanata çok önem verdiğini belirten Vali Çınar, geçmiş yıllarda yaşadığı anılarını anlattı.

Törende Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Erol Yılmaz, Vali Ahmet Çınar’a iki adet buket çiçek takdim ederken, Vali Çınar’a kendisine verilen çiçekleri koro şefi ve koroya armağan ederek büyük bir jest yaptı.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi