Mesajında Cumhuriyet’in üstün bir özveri ve yurt sevgisi ile kurulduğuna vurgu yapan CHP’li Demirtaş şunları ifade etti;

“Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Türk Milletinin karakterine en uygun idare, Cumhuriyet idaresidir’ diyerek ilan ettiği Cumhuriyetin 96'ıncı yılına kavuşmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Üstün bir özveri ve yurt sevgisi ile kurulan Cumhuriyet,  Türk ulusunun bağımsızlığı için mücadele eden şehit ve gazilerimizin bize armağanıdır. Cumhuriyetle Türk Milleti, az zamanda çok ve büyük işler başarmıştır. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin,  temel ilkelerinin içinin boşaltılmaya çalışıldığı, egemenliğin milletten alınarak bir kişiye verilmesiyle tek adam rejiminin inşa edilmeye çalışıldığı günümüzde, Cumhuriyetin kuruluş felsefesine, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkmak, her zamankinden çok daha fazla önem kazanmıştır.

 Atatürk'ün ''Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz" sözüyle bize verdiği görevi yerine getirmek tarihi bir sorumluluktur. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Cumhuriyetimizi yaşatıp, yükseltmek için çalışacağız. Bu duygularla Cumhuriyetimizin 96. yıldönümünde Cumhuriyet Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan için canlarını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi,  şükran ve minnetle anıyorum”

Editör: Haber Merkezi