Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk ili olma özelliğini taşıyan Zonguldak'ta, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, halkın yoğun katılımında coşkuyla kutlandı.

1 Nisan 1924 tarihinde kabul edilen Teşkilat-ı Esasiye Kanunu kapsamında Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk ili olarak tarihe geçen Zonguldak'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, bu yıl ilk kez Madenci Anıtı önünde gerçekleştirildi. 

Törene Vali Erdoğan Bektaş, Garnizon Komutanı Ayhan Kafalı, Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan,  Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ve Ünal Demirtaş, İl Jandarma Komutanı Albay Gönen Süslü, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, askeri erkan, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri vatandaşlar katıldı. 

Vali Bektaş daha sonra halkın ve törene katılanların bayramını kutladı. 

Ardından tören kapsamında öğrenciler şiirlerini okudu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere  protokol üyelerince ödülleri verildi.

Geciş töreninde okullar ve kurum temsilcileri geçiş törenine katıldılar. Geçiş töreni sırasında jandarma, polis ve madencilerin kortej yürüyüşü büyük ilgi gördü

Kutlamalara katılan vatandaşlar kortejin geçişini ilgiyle izledi.

Törende vatandaşlara Türk Bayrağı dağıtıldı. 

Törenden sonra Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar ve CHP Zonguldak milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Cumhuriyet bayramını kutlamanın onurunu ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi