ERDEMİR’den curuf alan tesisin başka bir firmanın lisansı ile Akçakoca Yeni Organize Sanayi Bölgesi’nde ruhsatsız olarak curuf işlediği, teknik şartları uygun olmayan tesisin kaçak olarak işletmeye devam ettiği bildiriliyor.

* ERDEMİR’e karşı hileli yöntemlerle başka firmanın lisansını kullanarak curuf alan ve kaçak tesiste curuf işleyen firmadan ERDEMİR yönetiminin haberi olup olmadığı tartışılıyor.

ERDEMİR gibi kurumsal bir firmanın, ruhsatsız olarak çalıştırılan, standart dışı bir firmaya curuf vermesinin mümkün olmadığını belirten ilgililer, anılan firmanın ERDEMİR yönetimini yanılttığını ifade ediyor.

TAŞ OCAĞI RUHSATI İLE CURUF DEPOLUYOR

* Öte yandan aynı firmanın Ereğli’nin Kıyıcak mevkiinde Orman Bölge Müdürlüğü’nden aldığı taş ocağı ruhsatı ile söz konusu alana curuf depoladığı, bu şekilde Orman Bölge Müdürlüğü’nü de yanıttığı belirtiliyor.

* Daha önce Ereğli’nin Kıyıcak mevkiinde kaçak curuf tesisi işleten ve Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın sert tepkisi ile karşılaşan firma, koşulları uygun olmadığı için Zonguldak Valiliği’nden ruhsat alamamış, daha sonra tesisini Akçakoca’ya taşımıştı.

Akçakoca’da kaçak olarak çalışmaya devam eden tesisin çalışmasına nasıl izin verildiği ise merak ediliyor.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi