Sevgili Okuyucular siz hiç CV hazırladınız mı?

Büyüklerimiz belki CV ‘nin ne olduğunu bilmeyebilir;

Onların anlayacağı şekilde “ Öz Geçmiş “  

Firmalar için “ Biz Size Döneriz “ çağrışımı yapan bir şeydir.

Latince bir kelimeden geliyor diye de şov yapmak istemiyorum; zaten hiç de gerek yok.

Bir gün bir iş görüşmesi için çağrılmıştım rahat 6-7 yıl oluyor;

Velhasıl gittim görüşmeye bir form doldurdum bir yandan da nasıl sorular soruluyor var ya sizlere anlatamam , “ Tansu NASA’ya gönderecekler seni herhalde ” dedim kendi kendime. Düşünün üniversitede yazdığım teze kadar sorulara muhatap kaldım.

Bu arada her zaman övünerek söylerim “ Türk Anayasa Hukukunda Olağanüstü Hal Rejimleri “ adından çok güzel bir tez hazırlayarak lisans eğitimimi bitirdim. Merak edenlere tezimi ve diplomamı gösterebilirim.

Neyse konuyu saptırmayayım;

Tezim hakkında notlar falan düşüldükten sonra ben “ 5 yıl sonra kendini nerede görüyorsun? “ fiks sorusunun gelmesine kendimi hazırlarken içeriye birden bir idari personel girdi ve benim görüştüğüm kişiye “ Falancı vardı ya CD’sini bıraktı “ dedi. Şaşırdım, yanlış mı anladım dedim kendi kendime ama ciddi ciddi CD demişti. Dediği isim tanıdık bir kişiydi; birden kendi kendime “ Bu çocuk ben üniversitedeyken herhalde bir albüm çıkarmış, helal olsun “ dedim. Sonra konuşmalar biraz daha devam etti ve peşine iş falan mevzuları dönünce bu personelin CV yerine CD dediğini anlamış oldum. Yalnız bu bir dil sürçmesi falan değildi o ciddi ciddi öz geçmişe CD denildiğini biliyormuş. 

Velhasılıkelam bizim o iş görüşmesi pek bir işe yaramadı o CD’si verilen sanırım işe girdi ve çalışıyor; sonra kendi kendime “ Her CD’nin pardon CV’nin eti yenmez “ dedim.

Şimdi nereye mi varmak istiyorum, bir sürü diplomalı işsiz genç kardeşlerim var. CV’ler hazırlıyorlar ama CV’lerin pek bir işe yaramayacağını da biliyorlar. Tek başına CV’ler işe yaramıyor; bazen CD’ler bile CV’lerden daha önemli oluyor. 

Eee ne yapacağız sayısı her geçen gün artan diplomalı işsiz genç kardeşlerim?

Öncelikle dik duracağız. Merak etmeyin parayı pulu bir türlü bulursunuz dağ gibi aileleriniz var ama onur ve şeref, inanın dışarıdan temin edilmiyor. Kimsenin adamı falan da olmayın, yalakalıkla falan zaten işiniz olmasın. Siz doğru olun, karakterli olun, kendi kendinize çabalar gösterin, hakkınızı arayın, inanın ve mücadele edin.

Ben onurlu ve şerefli bir şekilde kimselere yamanmadan ve muhtaç olmadan bir şeyler başaracağınıza inanıyorum. Beyinlerimiz bizimdir; kimsenin kullanmasına izin vermeyin.

Son olarak “ Gün doğmadan neler doğar “ diyorum ve “ Bu devirde açlıktan ölmezsiniz; onurunuzu kaybettiğiniz an ölürsünüz. “ diye ekliyorum.

Rabbim yar ve yardımcımız olsun ONURLU ve ŞEREFLİ KARDEŞLERİM…

Not: Boş boş oturmak yok; son nefese kadar mücadele etmeye, kendinizi geliştirmeye, kitap okumaya devam. 

Her şey çok güzel olacak, her şey iyi olacak.

İnanın ve inandırın.

Sevgilerimle…