Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan belediye toplantı salonunda Gazeteciler ile bir araya gelerek gündeme dair soruları cevapladı.

Zonguldak’ta her konuda bir dedikodu piyasası olduğunu ve Zonguldak’ı dedikodularla yönetmeye çalışan art niyetli bir kesimin olduğuna vurgu yapan Başkan Dr. Ömer Selim Alan konuşmasında, “Hizmetlerimizi bir an önce hayata geçirmek için vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri tutmak için meclis tatilde olsa bile biz Ankara yolunu aşındırmaya devam ediyoruz. Dikensiz gül bahçesi yok. Vekillerimiz sayesinde randevularımızı alıp sorunları bakanlarımıza iletip çözüm noktasında hamleler yapıyoruz. O yüzden programlarımızı iki haftaya düşürdük. Ankara’yı rahat bırakmıyoruz.

EURO BAZINDAKİ BORÇLAR BELİMİZİ BÜKÜYOR

Secaattin Başkan zamanında bir şehir için olmaza olmaz bir proje olan bir çalışma geçen zaman yıllar sonra bizleri sıkıntıya sokuyor. O zamanın Euro kuru ile günümüzdeki kur arasında uçurum var. Durumu arz eden dosyayı ilettik.  117 milyon borcumuz görünüyor. Bugünkü kura bakıp birde ödemeler yapmamıza rağmen 170 milyon civarında. Bunun sürdürülemez olduğunu bakanımıza söyledik. Böyle külfetten Zonguldak’ımızı kurtarmamız gerekiyor. Uzun yıllardır süre gelen sıkıntı. Şuan toplam maiyeti 18 milyon Euro ya yakın borcumuz var.

HERKES HER ŞEYİ BİLECEK KADAR UKALA!..

Bizim kavgamız Zonguldak’a hizmet etme kavgasıdır. Arada cevap vermek zorunda kalsakta hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu art niyetli grubun çalışmalardan rahatsız olmasını anlayabiliyorum. Ama, dediğim gibi dedikodularla olacak işler değil bunlar. Keşke, şimdi yapmaya başladığımız bu çalışmalar geçmiş dönemlerde yapılmış olsaydı da biz alkışlasaydık. Biz Zonguldak’a hizmet vermek adına gerekli girişimlerde bulunmaya devam edeceğiz. Bardağın boş tarafına bakmaya alışkınlık olanlar bardağın dolu tarafına asla bakmazlar. Eğer, Bugün Zonguldak Belediyesi’ni AK parti kazanmamış olsaydı. Bu yapılan hizmetler konuşuluyor olacak mıydı? Kavgamız Zonguldak olsun. Çok tecrübeli bir Valimiz var. Afyon’da güzel çalışmalar yapmış hevesli bir valimiz. Teşkilatlarımızla çok güzel bir uyum içerisinde çalışıyoruz. Bu birlik tablosu Zonguldak’a fayda sağlar. Herkes, her şeyi biliyor arkadaş!.. Herkes, her şeyi bilecek kadar ukala olabiliyor. Kimse her şeyi bilemez kardeşim. Bu imkansız bir durum. Kişileri değil olayları konuşalım. Hizmetleri konuşalım artık. Bizlerin görevi bittikten sonra da bu koltuklarda olacak başka insanlara da bunlar yapılmamalı. Bu tür dedikodu yada varsayımlarla hareket edilmez. Bu şehir bizim. Lafa geldiğinde de kimse mangalda kül bırakmıyor.

HABER ERCAN DEMİR

Editör: Haber Merkezi