CHP Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman’dan çarpıcı açıklamalar

Delegeleri özgür bırakın

 

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak il Teşkilatı'nın genel kurulu bugün gerçekleştirilecek. Halil Furat ve Umut Başoğlu İl Başkanlığına aday olduğunu açıklamışlardı. Ancak Halil Fırat'ın adaylığına sadece Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman katılırken, Umut Başoğlu’nun adaylık açıklamasına ise 6 ilçe başkanı katılarak destek vermişti.

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman’da, Umut Başoğlu’nun adaylık açıklamasına 6 İlçe Başkanın katılmasının, delegelerin oyunu yönlendirmek olmasından dolayı etik olmadığını söyledi.

DELEGELERE BASKI YAPANLARI ŞİDDETLE KINIYORUM

Fikret Zaman, “6 ilçe başkanının umutların basın toplantısında katılmasının delegelerin oyunun gaspı anlamına gelmiyor mu” sorusuna şu şekilde cevap verdi: “Tabii ki dediğiniz doğru bunu Ereğli’de de yaşadık. Ereğli’ye gittiğimizde ilçe başkanları özgür iradeleriyle gelmediler. Oraya gerçekten vekilimizin onlara verdiği talimat doğrultusunda hareket etme mecburiyetinde kaldılar. Bunu hiçbir zaman doğru bulmuyoruz. Bizim Cumhuriyet Halk Partisi’nin delegeleri akıllı insanlardır, okumuş insanlardır, dünya görüşü ülkenin şartlarını bilen, partinin içerisine iyi bilen insanlardır. Bu anlamda böyle bir baskı oluşturulmasını tabii ki kabul etmiyorum ve şiddetle kınıyorum. Merkez ilçede 126 delegemiz var ve benim bir tane oyum var. Garanti bir tek benim oyumdur. Onun dışında hiçbir tane de delegeye baskı yapıp, yönlendirmem olmamıştır, olmasına da gerek yok. Çünkü üyelerimiz kimin ne olduğunu iyi biliyorlar, nasıl bir yönlendirme ile üyelere ve delegeleri baskı yapıldığını çok iyi biliyorlar. Bu anlamda derecelerimiz doğru tercih yarınki yapılacak olan kongrede yerine getireceklerdir diyorum.”

DELEGELERİ ÖZGÜR BIRAKIN

Fikret Zaman, “Yani bu altı ilçe başkanının Umut başın toplantısına katılması delegeleri baskı anlamına mı taşır sorusuna ise şekilde cevap verdi: “Elbette yönlendirmeye baskı anlamındadır. Bu yönlendirme ve baskı kesinlikle olmamalıdır. Özgür bırakman lazım delegeleri, Özgür bırakın delegeleri. Özgür iradeleriyle kendileri karar versinler. Verebilecek kapasitededirler” dedi.

BU ELBETTE BASKI VE YÖNLENDİRMEDİR

“Yani bu altı ilçe başkanının Umut başın toplantısına katılması delegeleri baskı anlamına mı taşır mı” sorusuna Fikret Zaman, “Elbette yönlendirmeye baskı anlamındadır bu yönlendirme ve baskısız Özgür bırakman lazım delegeleri özgür bırakın delegeleri özgür iradeleriyle kendileri karar versinler verebilecek kapasitededir vardır ilçe başkanının tahakkümü ile değil veya milletvekilinin takvimi ile bu iş olmaz” dedi.

CHP Merkez İlçe Başkanı Fikret zaman CHP Milletvekili Şerafettin Turpcu’nun etik davranmadığını belirtti.

Fikret Zaman, “Milletvekili Şerafettin Turpcu mu Umut'la ilçe başkanları yönlendiriyor” sorusuna, “Elbette tabii ki öyle. Daha önce bir başkasını ortaya attı yoklama yaptı tutmayınca onu da kenara koydu bir başkasın üzerine geçti bu da etik bir davranış değil doğru bir davranış değildir” diye cevap verdi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi