Kanal Z ekranlarının canlı yayın konuğu olan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, önemli açıklamalarda bulundu. Kilimli Alacağız’da kurulabilecek gemi dönüşüm sektörünün tarihi bir fırsat olduğunu belirten Demir,bu fırsatında kaçırılmamasını istedi. Seracılık İhtisas OSB çalışmalarına başlandığını belirten ZTSO Başkanı Demir,ayrıca Zonguldak'ın Türkiye'nin madencilik okulu olduğunu söyledi.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, Kanal Z ekranlarında Murat Altay'ın moderatörlüğünü yaptığı Zonguldak'ın Nabzı  programının canlı yayın konuğu oldu.

DEMİR:"FIRSATI KAÇIRMAMALIYIZ"

KİLİMLİ'YE GEMİ DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜ TARİHİ FIRSAT

Kilimli Alacağız’da kurulabilecek gemi dönüşüm sektörünün tarihi bir fırsat olduğunu belirten Demir,"Kilimli tarihi bir fırsatı kaçıracak. Fırsat kaçtıktan sonra yakınacağımıza iyice değerlendirip bir yol alırsak,istihdam sağlamak mümkün.Gemi dönüşüm sektörü yan sanayide oluşturuyor.Kilimli için güzel bir şans.’’dedi.

DEMİR:"2020'DE İHRACAT BAŞLIYOR"

Seracılık İhtisas OSB çalışmalarına başlandığını belirten ZTSO Başkanı Demir,’’Raporlarımızı tamamladık.Yer seçimi aşamaları da bitti.Arsamızı aldık. Bu bizim için sevindirici bir gelişme. Bu yıl hazine maliyesi  bakımından tasarruf yılı olmasına rağmen Zonguldak Seracılık İhtisas OSB’yi yatırım programına aldırmayı başardık. 2020 yılının sonuna doğru Avrupa Birliği ve Rusya’ya ihracat yapmak üzere planladığımız Seracılık İhtisas OSB‘de mutlu sona varmış olacağız.’’dedi

DEMİR'DEN ÖNEMLİ MESAJ: ZONGULDAK TÜRKİYENİN MADENCİLİK OKULU

Zonguldak'ın en önemli gündeminin kömür olduğunu vurgulayan ZTSO Başkanı Metin Demir,"TTK’nın üretime değer görmediği rödevanslı saha uygulamasında çok gelişme oldu. Özel sektör, 1990’da 2011‘e kadar devlete vergi ve rödevans payı ödeyerek neredeyse devletle üretime eş değer bir seviyeye geldiler. TTK Zonguldak’ta ölçeğini konuşmak lazım bu 7.500 ,10.000 kişiylemi yapılmalıdır.Ne kadar kömür çıkarılmalıdır? bu tartışılacak bir konu.Burası Türkiye'nin madencilik okuludur.TTK'nın da bir kısım verimlilik eksiği olduğu aşikar."dedi

(Haber: Göksel Çolak)

Editör: Haber Merkezi