CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 17 Mayıs 2010 tarihinde Karadon’da meydana gelen iş kazasında hayatlarını kaybeden maden işçileri için yayınladığı anma mesajında, iş kazalarının yüzde 98’inin öngörülebilir ve önlenebilir olduğunu söyledi.

11 yıl önce TTK Karadon Maden Ocağı’nda hazırlık çalışması yapan taşeron firmada çalışan 30 maden işçi grizu patlaması sonucu hayatını kaybetmişti.

Karadon’da yaşanan ve 30 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasının 11. yılında sosyal medya hesabından açıklama yapan CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş şunları söyledi :

“ İş kazalarının %98’i öngörülebilir ve önlenebilir..Bir kez daha büyük maden facialarının yaşanmaması için, yaşanan bu facialardan ders alınmalı ve facialara yolaçan aynı hatalar tekrarlanmamalı ve gereken iş sağlığı ve güvenliği önlemleri alınmalıdır.... 

Başta 17 Mayıs 2010’da Karadon’da yaşanan faciada yaşamını yitiren maden işçilerimiz olmak üzere, madenlerde ve iş kazalarında yaşamını yitiren tüm işçilerimizi saygı ve rahmet ile anıyorum.”

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi