CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Ankara Tandoğan Meydanı’nda emeklilikte yaşa takılanların düzenlediği mitinge katıldı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği tarafından, emekli olmalarını engelleyen yasanın 20’inci yılında Ankara’da miting düzenlendi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen ve emeklilikte yaşa takıldıkları için mağduriyet yaşayan binlerce vatandaşın buluştuğu mitinge, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş da destek verdi.

Miting alanında yurttaşlarla biraraya gelen CHP’li Demirtaş, emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının bir an önce çözülmesi gerektiğini belirterek şunları ifade etti: "Bugün Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelen EYT mağdurlarına destek olmak, haklı taleplerini seslendirdikleri bu günde bir kez daha onlarla birlikte hükümete seslenmek için buradayız. Yoğun bir destek var, Cumhuriyet Halk Partisi’nden, İyi Parti’den milletvekili arkadaşlarımız, DİSK’ten, KESK’ten, Birleşik Metal-İş, TÜMTİS, Petrol-İş’ten ve Emekli- SEN’den temsilcilerle birlikte, EYT mağdurlarının yanındayız” dedi.

HAKLARINI İSTİYORLAR

CHP'li Demirtaş, mitinge katılanların sesine kulak verilmesi gerektiğini vurguladı, "Onlar aslında emekliliği hak ettiler, yani prim ve yıl şartını yerine getirdiler ancak sonradan getirilen yaş şartı nedeniyle emekli olamadılar. Bu yurttaşlarımız hak etmedikleri bir şeyi istemiyor. Sigorta primlerinin başlatıldığı dönemde tabii oldukları yasaya göre emekliliği hak ettiklerinde, emekli olmak istiyorlar" diye konuştu.

(Haber Merkezi)

​​​​​​​

Editör: Haber Merkezi