Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kilimli ilçe başkanı Erol Sarıal Partisinin 37.kurultayı değerlendirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun delegelerin yüzde 90-95 gibi desteğini alarak yeniden genel başkan seçildiğini belirten Sarıal, genel başkan adayları ise çok büyük bir şaşkınlıkla hareket ettiklerini kongre'de delegelerin desteğini almak yerine devletin tahsis ettiği sekreterle delegelerden destek istediklerini söyledi.

Delegelerin kurultaya yüksek oranda katıldığını ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanı Erol sarı al şunları ifade etti

"kurultayında çok yüksek bir katılım oldu. 1350 delegenin büyük bir çoğunluğu kurultaya katıldı. pandemi nedeniyle kurultay delegesi olmayan Cumhuriyet Halk partililer kurultaya katılamadı. kurultayın çok hazırlıklı olduğunu gözlemledik. her şekliyle salondan, tüm teknik donanımlarla kadar, ses düzeni ne kadar çok hazırlıklı bir kurultay oldu. Cumhuriyet Halk Partisi kurultayı bildiğiniz gibi 2019'da yapılan ilçe seçimlerinden sonra il seçimleri 2020'nin ocak ve şubat ayında yapıldı. Mart ayında da Cumhuriyet Halk partisi'nin genel merkezi kurultay yapacaktı ancak pandemi nedeniyle Temmuz ayının sonuna doğru ertelenmiş oldu.

Bu arada tabii ki bunu şu amaçla anlatıyorum Cumhuriyet Halk Partisi kurultayında Genel Başkan adayı olmak isteyen başka değerli Cumhuriyet Halk partililer de vardı ancak benim şahsi gözlemim sayın genel başkanımızın karşısına genel başkan olarak çıkmak isteyen diğer adayların hazırlıksız olduğuydu. Üstelik kurultay 5 ay ertelenmesine rağmen hazırlıksız oldukları anlaşıldı. Sadece 1350 kurultay delegesi nden 60-70 arasında kurultay dergisinin imzasını alması gereken genel başkan adayları parti tüzüğü gereği %5 imza toplaması gerekirken bu imzaları toplamadan yola çıktıkları, kimisinin de deyim yerinde ise çok şaşkınca hareket ettikleri ki bunu son iki üç günde genel başkan adayıyım diye devletin tahsis ettiği sekreter ile bizleri arayıp destek istediklerini gözlemledik.

Bu koşullar altında genel başkan adaylarının diğer genel başkan adaylarının hazırlıksızlığı sonucu delege büyük bir oranda Sayın Kemal kılıçdaroğlu'nu yeniden genel başkan yapmak Cumhuriyet Halk partisi'nin iktidara getirmek üzere bir şans daha vermiş oldu. %90-95'in üzerinde kurultay delegesi sayın Kılıçdaroğlu destekleyerek genel başkan olarak seçti."

PARTİ MECLİSİ ANAHTAR LİSTEDEN OLDUĞU GİBİ LİSTE DIŞINDAN DA GİRENLER OLDU

kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu yayınladı anahtar liste haricinde Parti meclisine liste harici birçok ismin de girdiğini belirten Eroğlu sarıal, "Yine büyük bir oranda Cumhuriyet Halk partisi'nin kararlarını politikalarını belirleyecek olan parti Meclisi'ni seçilmesinde Sayın genel başkanımın çok demokratik bir şekilde CHP Parti Meclisi'nde Sayın Kılıçdaroğlu'nun önermiş oldu Parti meclisi adayları seçildi.

Bunun yanında genel başkanımızın önermediği ama Cumhuriyet Halk partililer kurultay delegelerince seçilmesinde Parti programlarında karar alma süreçlerinde yer almasını istediği çok değerli şahsiyetler kimliklerde Ayrıca Parti meclisine seçilmiş oldular.

Bunu da Cumhuriyet Halk Partisi duyarlılığına vermek gerekiyor. Kılıçdaroğlu'nun  süreci çok iyi bildiği kişileri çok iyi tanıdığı adayları çok iyi tanıdığını gösteriyor. örneğin Gökhan günaydın gibi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol gibi, daha önce cezaevinde yatmış çeşitli suçlamalarla çıkmış eski İstanbul milletvekillerimizden Eren Erdem gibi yine anahtar listede yer almayan çok çalışkan bir hanımefendi olan Aylin Nazlıkaya gibi isimlerde kendi çabalarıyla delegelerin takdir ile Parti meclisine seçildi "dedi.

BİZDEN YANİ KURULTAY DELEGELERİDEN PARTİ MECLİSİNE GİRMEK İSTİYORUZ DİYE DESTEK OLUN DİYEN BİR MİLLETVEKİLİMİZ OLMADI..

Cumhuriyet Halk partisi'nin Parti meclisi ve Kastamonu ve bartın'dan isimlerin girmesine rağmen Zonguldak'tan isimlerin girmemesini nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna cevap veren CHP Kilimli ilçe başkanı Eroğlu Sarıal, "Biliyorsunuz Zonguldak'tan herhangi bir Cumhuriyet Halk Partisi üyesi herhangi bir milletvekili, il ilçe başkanı Parti Meclisi'nde yer almadı. 2002 yılından bu tarafa birkaç arkadaşımız Parti Meclisi'nde ereğli'den ve çaycuma'dan yer aldılar. bu tabi Zonguldak'ta milletvekili sayımızın az olması ile ilgili olabilir. istek olması gerekir. Bizim kurultay delegeleri arasından bir istekli çıkmadı, milletvekillerimiz için de tam bilemiyoruz gerçekten istemişlermidir istememişler midir Ama bizden gelip de destek isteyen Parti meclisine girmek istiyorum diyen milletvekilimiz olmadı.  il başkanımız da zaten bu konuda detaylı açsınlar yaptı. sayın il başkanımız görüşlerine  aynen katılıyorum. Yani o konuda söyleyecek çok şey yok. Parti meclisi miz çalışmaları Zonguldak tarafından da zonguldak'taki partililer tarafından da beslenerek politika üretilmesinde katkı sağlayacağız. "İfadesini kullandı.

(Haber-Ervan Demir)


Editör: Haber Merkezi