Zonguldak Belediye Meclisi Ocak ayı birinci birleşimi Belediye Başkanı Muharrem Akdemir Başkanlığın da yapıldı.

Zonguldak Belediyesi’nin 2017 mali yılı gelir ve giderleri ile hesap işlemleri denetimi için Denetim Komisyonu üye seçimleri gerçekleştirilirken, Denetim Komisyonu üyeliklerine ise CHP’den Cevat Bulut, Cavit Zülfikar, Özberk Papila, AK Parti’den ise Havva Yılmaz ve Abdullah Karagüzel önerildi.  Gizli oylama ile yapılan seçim sonucunda; Cevat Bulut 20, Cavit Zülfikar 14, Özberk Papila 19, Abdullah Karagüzel 20 ve Havva Yılmaz’da 21 oy aldı.

 

Toplantı açılış ve yoklamanın ardından mevcut 16 maddeye ek madde eklenmesi için verilen önerge ile başladı.

Muharrem Akdemir, toplantı öncesinde yaptığı konuşmada iyi bir 2018 yılının iyi bir çalışma yılı olması dileğinde bulunarak, “Daima gülümsemeyi yüzünüzden eksik etmeyelim” dedi.

Gündemin ilk maddesinde yer alan İmar Şube Şehircilik Müdürlüğünce Resmi Gazete’de yayınlanan planlı alanlar gereğince Bakanlar Kuruluna sunulmak üzere yeniden imar yönetmeliği hazırlanması konusu görüşülerek komisyona havale edildi.

Ardından İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 3, 4 ve 5. birleşimi maddeleri görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi.

Maddelerin görüşülmesi esnasında sert tartışmalar yaşandı.

DENETİM KOMİSYONU SEÇİMLERİ YAPILDI

Zonguldak Belediyesinin 2017 Mali yılı gelir ve giderleri ile hesap işlemleri denetimi için denetim Komisyonu üye seçimleri gerçekleştirilirken denetim komisyonu üyeliklerine ise CHP’den Cevat Bulut, Cavit Zülfikar, Özberk Papila AK Partiden ise Havva Yılmaz ve Abdullah Karagüzel önerildi.  Gizli oylama ile yapılan seçim sonucunda; Cevat Bulut 20, Cavit Zülfikar 14, Özberk Papila 19, Abdullah Karagüzel 20 ve Havva Yılmaz’da 21 oy aldılar.

BELEDİYE TAŞERON ÇALIŞANLARININ İSTİHDAM EDİLECEĞİ ŞİRKET KURACAK

Gündemin diğer maddelerin de 8,9, 10,10 11,12 ve 13. maddeleri bilgi amaçlı okunduktan sonra  plan ve bütçe Komisyonu’na havale edilirken,  belediyeni taşeron çalışanlarını istihdam edilmesi için şirket kurulmasın kapsayan 12. madde AK Parti’ni önerisi ile Plan ve Bütçe komisyonu ile birlikte Türlü İşler Komisyonu’na havale edilmesi istendi ve oy birliğiyle kabul edildi.

Ardından gündemin 14, 15 ve 16. maddeleri Bilgi amaçlı okundu.

15. maddeyle ilgili olarak ak parti belediye meclis üyesi Gökhan Karaarslan bu maddenin komisyona gönderilmesinin gereksiz olduğunu ifade etti. AK Parti grup başkan vekili Abdullah Karagüzel’de, 15. maddenin komisyona havale edilmemesi gerektiğini belirterek Belediye başkanı Akdemir’den 15. maddenin komisyona Havale edilip edilmemesini oynatmasını istedi ve meclisin vereceği karara saygı duyduğunu ifade etti. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’de, bunun gereksiz olduğunu kaydetti. AK Parti’ni itirazını sürdürmesi üzerine Akdemir, 15. maddenin komisyona havale edilmemesi gerektiğini oylattı ve yapılan oylamada AK parti’ni önerisi reddedildi.

Ve 14,15 ve 16. maddeler hep birlikte imar komisyonuna havale edilmesi oybirliği ile karar alındı.

Gelecek toplantı 8 Ocak 2018 Pazartesi günü toplanılmasına karar verilerek toplantı sona erdirildi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi