Kilimli-Uzunkum arasını 5dk'ya indirecek olan 3km uzunluğundaki sahil yolunda incelemelerde bulundu...

      Deniz Yavuzyılmaz şu şekilde konuştu:

"Bu yol üzerinde bulunan tünellerin tamamlanma oranı %95 seviyesindedir.

Buradaki projede yer alan duble yolun bir güzergahının işlerinin tamamlanması için hatırı sayılır bir ödenek gerekmemektedir. Birkaç iş makinasıyla yol temizlenerek ve bazı güvenlik tedbirleri alınarak trafiğe açılabilecek durumdadır.

İki güzergahtan denize yakın olanının, denizdeki dalga ve fırtınalardan etkilenme olasılığı nedeniyle kapalı tutulabilmesi veya fırtına durumları öncesinde güzergahların her ikisinin de kapalı tutularak, mevcut Kilimli yolunun kullanılması mümkündür.

Bu yola ileriki yıllarda yapılması düşünülen viyadüklerin (ki doğaya daha fazla zarar verilmemesi için mutlaka viyadüklerin yapılması gerekiyor), ekonomik kriz nedeniyle kısa ve orta vadede yapılamayacağı için,

tamamlanma oranı bu kadar yüksek bir yolun, milyonlarca TL'lik bir yatırımın atıl vaziyette, geleceği belirsiz bir halde bırakılması ülke kaynaklarımızın boşa kullanıldığı kanaatini oluşturmaktadır.

Buradaki viyadük inşaatı başlayana kadar, bu yolun en az bir güzergahının eksiklerinin tamamlanarak geçici bir süre için bile olsa, trafiğe en hızlı şekilde açılması için konuyu Sayın Vali'miz, Karayolları Bölge Müdürü'müz, Kilimli Belediye Başkanı'mız ve Emniyet Müdürü'müzle istişare ederek gerekli adımlarımızı atacağız.

Saha çalışmamızda emeği geçen CHP Kilimli İlçe Başkanı'mıza ve İlçe yönetimimize teşekkür ederiz."Dedi...

Editör: Haber Merkezi