İki yıl önce yapılan deprem risk analiz raporlarında deprem riski olduğu raporlanan Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü hizmet binası iki yıldır güçlendirme veya tahliye kararı bekliyor.

Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kemal Akçay, hizmet binasının deprem riskli olduğunu onaylarken mutlaka yeni bir hizmet binası yapılması gerektiğini söyledi.Zonguldak İl Özel İdaresi tarafından süresiz Kültür ve Turizim Bakanlığı’na tahsis edilen binada konser, tiyatro ve halk kütüphanesi hizmeti veriliyor.

Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kemal Akçay, deprem riski nedeniyle hizmet binasının bakanlıktan karar beklediğini ifade ederek şu açıklamada bulundu; “ Binamız yaklaşık 2 yıl önce deprem risk analizi yapıldı ve riskli bulundu. Bakanlığımız yatırım işletmelerden deprem risk çalışması raporlanması yaptı. Binamızın raporlanması yapıldı ve tahliyesi veya güçlendirilmesi ile ilgili karar bekliyoruz.

Zonguldak’a modern bir kültür merkezi gerekli. Bizim Atatürk merkezimizin devlet tiyatrosu şubesi de oldu. Binamızın yükü müdürlük olarak çok fazla. Hem Halk kütüphanesi hem de devlet tiyatro birlikte mevcut. Alan yetersizliği yaşıyoruz. Binamız eski bir bina. Eskiden, yapıldığı yıllarda yeterli olabilir ancak günümüzde devlet tiyatrosunun dekoru geldiğinde o dekoru binaya almak ve binadan çıkartmak çok zor oluyor. Bu sebepten yeni hizmet binasına ihtiyacımız var.
Deprem riskli olması çalışmalarımızı aksatmıyor” dedi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi