Marmara Çimento tarafından Alaplı’da Değirmenağzı Deresi’nin denize döküldüğü mevkide liman güvenliğini riske atacak ve taşkınlara neden olacak şekilde inşa etmeyi planladığı iskele projesine ilçedeki sivil toplum kuruluşları ve muhtarlar tarafından büyük tepki gösteriliyor.

İçlerinde Alaplı Muhtarlar Derneği, Alaplı Gazeteciler Derneği, esnaf odaları ve muhtarlıklar da dahil olmak üzere toplam 10 kuruluş tarafından itiraz dilekçeleri verildi.

Marmara Çimento iskele projesine itiraz edenler ise aşağıdaki kişi ve kurumlardan oluştu.

1-Alaplı Kıran Köyü Muhtarlığı.

2-Alaplı Kılçak Köyü Muhtarlığı.

3-Alaplı Muhtarlar Dernek Başkanı.

4-Alaplı Ahlatlı Muhtarlığı.

5-Alaplı Çamlıbel Muhtarlığı.

6-Alaplı Şöför-Otombl Derneği.

7-Alaplı Esnaf Odası.

8-Alaplı E.K.K.K Başkanı.

9-Alaplı Gazeteciler Derneği Bşk.

Yönetim kurulu.

10-Alaplı Limanı Alport Koordinatörü

*** DSİ Genel Müdürlüğü ile DSİ Bölge Müdürlüğü’nün konuya müdahale etmesi bekleniyor.

Değirmenağzı Deresi’nin denize döküldüğü mevkide iskele inşa edilmesi projesine ait ÇED sürecinde DSİ’nin raporu bulunmadığına dikkat çeken Alaplı’lı STK temsilcileri ile muhtarlar, “ Dere ağzında iskele inşa edilmesi hem liman güvenliği, hem de taşkınlar bakımından risk oluşturmaktadır.

Bölgemizde son zamanda meydana gelen sel felaketlerinden ders alınmalıdır. Marmara Çimento’nun iskele projesinde DSİ’nin raporunun olmayışı dikkat çekicidir. DSİ Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğü’nün konuyu yerinde incelemesini bekliyoruz” şeklinde konuştular.

*** Alaplı’da ALPORT Limanı ile Ahşap Yat Limanı projeleri hazırlanırken dere ağzından 200 metre geriye çekildiğini hatırlatan ilgililer, Marmara Çimento iskele projesinin ise dere ağzında bulunduğunu ve DSİ tarafından bu durumun gerek proje üzerinde, gerek yerinde inceleme yapılarak tespit edilmesi gerektiğini hatırlattılar.

Haber : Ersin Çorbacı

Editör: Haber Merkezi