Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından ortokul ve lise düzeyindeki okullar da gençlerin katılımıyla düzenlenen etkinlik ve faaliyetlerde başarılı olup dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

TÜGVA Zonguldak Abdullah Tayyip Olçok Eğitim Merkezinde ödül töreni düzenlendi. Törene AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Züleyha Arıman ve AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Burhan Onuk ile çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve davetli topluluğu katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan ödül töreni video gösterisi ile devam etti.

YILMAZ: ''BiR MİLLETİN EN BÜYÜK GÜCÜ İMANLI GENÇLİĞİDİR''
Konuşmasında merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ın, ''Bir milletin en büyük gücü topu tüfeği değil imanlı gençliğidir'' sözünü hatırlatarak başlayan Tügva Başkanı Murat Yılmaz şunları ifade etti:
''Dereceye giren öğrencilerimize ödüllerini vereceğimiz ödül törenimize hepiniz hoş geldiniz. Rahmetli merhum Erbakan Hocamız ''Bir milletin en büyük gücü topu ve tüfeği değil en büyük gücü imanlı gençleridir ''derdi. Biz de bu  dünyayı okuyabilen, ülkemizin kadim medeniyetini tasavvur edebilen ve bu doğrultuda geleceğe yürüyebilen gençler  oluşturabilmek adına, bir fidan dikmek niyeti ile yola çıktık. Bu yolda gece gündüz demeden tabiri caizse emek harcayan, bizlerle dertlenen bütün yönetim kurulu üyelerimize ve ilgili arkadaşlarımıza hepsine teşekkür ediyoruz. Ayrıca bugüne kadar gelen Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanına, Merkez İlçe başkanına, Kadın Kolları Başkanıma, Gençlik Kolları Başkanına, yönetim kurulu üyelerimize kendilerine her zaman bizlere desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz.'' dedi.

GENÇLERİN GÖZLERİNDE Ki PARILTIYI GÖRDÜKÇE BiZLER MUTLU OLUYORUZ

TÜGVA Başkanı Murat Yılmaz gençlerin gözlerindeki parıltıyı gördükçe mutlu olduklarını ifade ederek sözlerine şu şekilde devam etti: ''Gençlerin biz gözlerindeki parıltıyı gördükçe mutlu oluyoruz.  Arkadaşlarımızla birlikte Anadolu'nun ortasında bir fidan dikmeye çalışıyoruz. İnşallah bu fidan büyüyecek bir çınar olacak ve gövdesi ile bütün dünyayı saracak.  Programlar birbirinden değerli, 40 hadis yarışması olsun, kültürlerini geliştirecekleri kitap kurdu yarışması olsun ve yine kendilerine özgü bir şekilde ifade edecekleri toplumun sorunlarına parmak basan genç Türkiye kongresi olsun bütün bunlar da kendilerini ifade ettikleri için, en önemlisi buraya katılma cesareti gösterdikleri için kardeşlerimizi tebrik ediyoruz. '' dedi.

Törende Tügva'nın projeleri ve çalışmaları hakkında slayt gostrrisi eşliğinde katılımcılara bilgi verildi. Ardından ödül töreni gerçekleştirildi. Törene katılan protokol üyeleri okul müdürleri ve Vakıf tarafından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

TOSUN : '' GENÇLERLE GURUR DUYUYORUZ''

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, ''Gençlerle gurur duyuyoruz. Bu gençleri görünce benimde oğlumun ödül aldığı bir ödül törenini anımsadım. Ortaokulda okurken benden habersiz satranç turnuvasına girmiş ve liselileri yenerek birinci olmuş. Bende Çelikel mezunuyum. Çelikel'de ödül törenine davetli olarak gittiğimde, oğlumu kürsüde ödül alırken gördüğüm aklıma geldi duygulandım. Çok teşekkür ediyorum, güzel bir gençlik yetişiyor. Türkiye'nin geleceği olan gençleri görmek bizleri gururlandırıyor. Türkiye'nin geleceği için güzel şeyler yapacaklar biliyoruz. Hepsini tebrik ediyorum.'' dedi.
(HABER-ERCAN DEMiR)

Editör: Haber Merkezi