Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Hizmet Şeref Belgesi Takdim Töreni’nde konuştu

 “Dersimi çalıştım, hazırım” 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla TOBB İkiz Kuleler'de TOBB Hizmet Şeref Belgesi Takdim Töreni gerçekleştirildi. 

Gerçekleştirilen törene Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir’in yanı sıra yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

TOBB Hizmet Şeref Belgesi Taktim Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran seçimleri sonrası için dersini çalıştığını ve hazır olduğunu belirterek 24 Haziran’da görevin tekrar kendisine verilmesi durumunda faiz belası ile mücadelen zaferle çıkacağını söyledi. 

Ekonominin nazik bir alan olduğunu belirten Erdoğan, “Biz söylentilere, dedikodulara, yalanlara çok açık olan ekonomiye ne derece titizlikle yaklaşıyorsak, birileri de o derece hoyrat şekilde bunun üzerine çullanıyor. Son günlerde yine böyle bir hoyratlıkla karşı karşıyayız. Tamamen küresel ekonomide yaşanan dalgalanmaların yansıması olan gelişmeleri sanki felaket habercisi gibi taktim eden bazı çevreler sizleri ve milletimizi huzursuz etmek için çalışıyorlar. Türkiye gelişmekte olan ülkeler arasında ön sıralarda yer alıyor. İşte geçen yılın ortalaması 7,4 büyüme oranı var. Dünyada biz bir numarayız. OECD ülkeleri arasında iki numarayız. Bu derece büyüme yakalamış olan bir ülke ile ‘kredi derecelendirme kuruluşu şunu söylemiş’ bunları bırakın, bunlar cambaz. Bunlar batmış, bitmiş olan komşuyu dört derece yükselterek, bunlar daha yeni borç para alıyorlar, memurunun maaşını ödeyemiyor, onu dört derece birden yükseltiyor, nasıl oluyor bu iş, Yunanistan’ı söylüyorum. Biz zaten çekildik oradan, o kredi derecelendirme kuruluşunun mensubu değiliz, dolayısıyla bizimle ilgili herhangi bir not verme yetkin yok, sen hangi öğrencilerin hocasıysan onların notu ver, bize veremezsin. Bu sene de ilk çeyrekte gelecek olan şuandaki görünen o, bu geçen yılın ortalamasına yakın bir şey bizim tahminimiz. Bu bir şey gösteriyor, Türkiye artık kabına artık sığmayacak. Seçime gittiğimiz halde inşallah kabına sığmayacak. Çok farklı bir ivmeyi yakalamış durumdayız, birilerini bu çok ciddi manada rahatsız ediyor” dedi. 

Editör: Haber Merkezi