Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) 9.Olağan Genel Kurulu Pazar günü Ankara'da gerçekleştirildi.

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Derya Akbıyık, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Kongresi'nde tekrar yerinden yönetim kurulunda görev aldı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu 9.Olağan Genel Kurulu'nu değerlendiren Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık şunları söyledi:

KONGRE'DE ZONGULDAK'TAN 5 DELEGEYLE BİRLİKTE OYUMUZU KULLANDIK...

“Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun 9 Olağan Genel Kurulu Ankara'da yapıldı. Türkiye'nin en büyük Sivil Toplum Kuruluşu olan Türkiye Gazeteciler Federasyonu 81 ilde 25 bin üyesi bulunuyor. 3 yılda bir gerçekleşen bir genel kurulu yaptık ve Zonguldak'tan 5 delege ile kongreye katıldık. Kongrede iki liste yarıştı, Türkiye Gazeteciler Federasyonu yönetim kuruludayız.

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti olarak ve tekrar Genel Başkanımız Sayın Yılmaz Karacan Listesi'nde yer aldık. Yılmaz Karaca ile birlikte Yönetim Kurulu sitesinde yer aldık. Kongre'de 103 oy Yılmaz Karaca’nın listesi alırken karşı listesi ise 93 oy aldı. 198 tane delege oy kullandı, 2 oy geçersiz sayıldı. Demokratik bir ortamda seçim gerçekleştirdi ve seçimler sonucunda Türkiye Gazeteciler Federasyonu gelecek 3 yılını şekillendi.. Kongre'de Zonguldak'tan 5 Delegeyle birlikte oyumuzu kullandık ve Zonguldak'ta döndük. Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak bu sene 20 yılımızı kutluyoruz. Ben Derya Akbıyık ve Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyemiz olan Hasan Özgür Özen de Türkiye Gazeteciler Federasyonu yönetim kurulunda görev alırken, Meryem Demir ve Orhan Akyüz de seçici kurulunda görev aldılar. Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti olarak böyle bir listede yer aldık ve Bu listede olmaktan da son derece mutluyuz.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu çok önemli bir kurum.Temsil anlamında gazetecilerin ve gazetelerin sesi ve her şeyidir.

ZONGULDAK BASINI'NIN DAHA İYİ YERE, DAHA HAK ETTİĞİ YERDE YER ALMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ. ZONGULDAK GAZETECİLER CEMİYETİ İLİ TEMSİL EDEN TEK CEMİYETTİR....

Zonguldak basınını daha iyi ve hak etiği yerde olabilmesi adına çalıştıklarını belirten ZGC Başkanı ve TGF Yönetim Kurulu Üyesi Derya Akbıyık, “Kongrede gazetecilerin sorunlarından bahsedildiği, döviz kuru artışından kaynaklanan maliyetlerden bahsedildi, istihdam sonundan bahsedildi, ilanların arttırılması, icra ilanların gelmesi vesaire birçok konuları görüşüldü. Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti olarak Türkiye'de olmaya devam ediyoruz, Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nda da olmaya devam ediyoruz. Zonguldak basınının daha iyi yere, daha hak ettiği yerde yer alması için çalışıyoruz. Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti ili temsil eden tek cemiyettir.” Şeklinde konuştu.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi