İlimizde iğrenç, aşağılık yayınları ile sürekli kişileri, kurumları ve toplumu huzursuz eden, hiçbir belgeye ve delile dayanmayan yalan haber ve yorumlarla kişisel çıkar sağlamak üzere karalama kampanyaları düzenleyen Ali Rıza Tığ, şimdi de “devlet makamlarına” saldırmaya başladı.

Ağabeyi Sabri Tığ’ın yüzde 1 kırımla üstlendiği Manolya Park ihalesini, “devleti zarara uğratmamak” adına iptal eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş aleyhinde akla-hayale gelmeyen sistematik karalama kampanyası düzenleyen ve yalan haber ve yorumlarla yıpratmaya çalışan Ali Rıza Tığ, bu kez de “ Recep Demirtaş’ı kolladıkları” gerekçesi ile devletin en üst kademelerinde görev yapan, devlet ciddiyeti, hak-hukuk, adalet kavramları ile tanınan TBMM eski Başkanı Köksal Toptan ve Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman’a yayın yolu ile saldırmaya başladı. Daha önceki yayınlarında da Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman’a benzer ifadelerle ve ima şeklindeki yayınlarla atıfta bulunan Ali Rıza Tığ’ın bu tür yayınları “ Artık ne yapacağını şaşırdı, şirazesi dağıldı, haddini çok aştı” şeklinde yorumlanıyor. 

Türkiye Cumhuriyeti’nin onurlu devlet adamları Köksal Toptan ve Yüksel Kocaman aleyhinde “çeteye yardım ve yataklık etmekten” halen yargılanmakta olan Ali Rıza Tığ gibi birisinin yayın yapması kamuoyunda şaşkınlıkla karşılanırken, konuyla ilgili görüş belirten Zonguldaklı vatandaşlar, “ Köksal Toptan ve Yüksel Kocaman, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş’a sahip çıkmışsa, bu durum Recep Demirtaş’ın devletin hakkını-hukukunu koruyan doğru-dürüst bir bürokrat olduğunu gösterir. Bizim tanıdığımız Köksal Toptan ve Yüksel Kocaman, yanlış bir insana babalarının oğlu olsa sahip çıkmazlar” şeklinde konuştu.

Öte yandan sürekli cinsellik içeren, belden aşağı, aşağılık yayınları ile tanınan Ali Rıza Tığ’ın bu merakının nerden geldiği, çoğu haber ve yorumlarında cinsel içerikli kelimeler kullanmasının nedenlerinin sorgulanması gerektiği yönündeki görüşler de ağırlık kazanıyor.

(Umut İLİKSİZ)

Editör: Haber Merkezi