Yolsuz Ömer’in avukatı, çete tetikçisi Ali Rıza Tığ savunmaya geçti

Devletin belgesi geçersizmiş !

Çeteye yardım ve yataklık etmekten yerel mahkemeden ceza alan ve halen yargılanması devam etmekte olan Ali Rıza Tığ, Yolsuz Ömer ile suç ortağı İsmail Recai Şanlı’ya yardım ve yataklık etmeye devam ediyor.

Yeni Adım internet sitesinde yayınlanan ve Ömer Ünal ile İsmail Recai Şanlı’nın yaptığı yolsuzlukları ve peşkeşleri madde madde sıralayan resmi belgeyi “kağıt parçası” olarak niteleyen Ali Rıza Tığ’ın, İmar Barışı’nı çarpıtma çabaları gözden kaçmadı.

O OTEL İMAR BARIŞI’NDAN YARARLANAMAZ

Devletin çıkardığı ve kamuoyunda İmar Barışı olarak tanımlanan yasal düzenleme, hazine arazilerini işgal eden konut ve işyerlerini kapsıyor. Oysa, İsmail Recai Şanlı’nın ilgili tüm yasalara aykırı olarak Filyos kıyı şeridinde inşa ettiği kaçak binanın arsası, Filyos Belediyesi tarafından İsmail Recai Şanlı’ya tahsis edilmiş olan bir arsa olup, bu tahsis resmi protokol ile yapılmıştır. Dolayısı ile belediye tarafından tahsis edilen bir arsa “işgal” konumunda değildir. Ömer Ünal ve İsmail Recai Şanlı bunu çok iyi bildiği gibi, Ali Rıza Tığ da çok iyi biliyor.

Kaçak otel inşa etmek suç olduğu gibi, buna göz yummak da suçtur. Ömer Ünal, Filyos’un göbeğinde kaçak bina inşa edilirken neredeydi acaba?

Tahsisli arsayı, “işgal edilmiş arsa” gibi göstermek, bu yönde yalan beyanda bulunmak ve yapı kayıt belgesi almak suçtur. İsmail Recai Şanlı, yalan beyanda bulunmuş ve suç işlemiştir. Bu otel imar barışından kesinlikle yararlanamaz.

Bunu sağlamaya çete tetikçisi, yolsuzluk avukatı Ali Rıza Tığ’ın gücü de yetmeyecektir.

(Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi