Devrek Belediye Meclisi’nin 2022 Yılı Olağan 1.Toplantısı Başkan Çetin Bozkurt başkanlığında yapıldı.

    Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantı da gündemin 9 maddesi görüşüldü.

    Belediye Meclisi’nin 2022 yılında görev yapacak Denetim Komisyonu üyeleri belirlendi. Komisyonda, Faik Mekik, Şeref Aydınlı, Vacit Durdubaş, Osman Erenoğlu ve Aziz Güney görev yapacak.

    Toplantıda Belediye Meclis Üyelerine 2022 yılında ödenecek huzur hakkı bedeli Hükümetin öngördüğü tavan ücretten ödenmesi oybirliğiyle kabul edildi. Belediyede çalışan Tam Zamanlı ve Yarı Zamanlı Sözleşmeli 6 personele 2022 yılında ödenecek olan ücret de Hükümetin öngördüğü yüzde 30.5 oranında artırılması oybirliğiyle kabul edildi. Belediyeden 2022 yılında emekliliği dolan 10 işçi ile emekliliği dolacak 2 işçinin kıdem tazminatlarının ödenmesi için İller Bankası’ndan kredi kullanılması oybirliğiyle kabul edildi.

    Toplantıda ayrıca, Zabıta ve İtfaiye hizmetlerinde görev yapan personelin 2022 yılı fazla mesai ücreti de 386 lira olarak belirlendi.

    Gündemin son maddesi olan, Yeni Mahalle Dirgine Sokak 537 ada 3 parselde bulunan mülkiyeti Belediyeye ait 259,29 m2’lik artık parselin satışı konusunu yine AKP’li üyelerin oyuyla reddedildi.

    Toplantı 3 Şubat 2022 tarihinde toplanılmak üzere sona erdi.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi