Devrek Belediyesi‘ne bağlı ekipler ilçedeki çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

    Daha yaşanabilir bir Devrek için çalışmalarını belirli plan ve program dahilinde sürdüren Devrek Belediyesi, ilçeyi adeta şantiyeye çevirmiş durumda.

Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, içme suyu ana hat yenileme, doğalgaz gibi alt yapı çalışmalarının tamamlandığı sokakların üst yapısını sıfırdan yeniden yapıyor.  Çalışmalar şuanda Karşıyaka Mahallesi 499 Nolu Sokak’ta devam ediyor. Yapılan çalışmalarla sokaklar kalıcı ve kullanışlı bir üst yapıya ve güzel bir görünüme kavuşuyor. Ayrıca yine doğalgaz ana hat ve abone bağlantı hattı çalışmaları dolayısıyla tahrip olan, zarar gören sokaklarda parke tamirat çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. Çalışmalar şuan da Karşıyaka Mahallesi Bağlıkbaşı Sokak ve Ümit Sokak’ta devam ediyor. Bunun yanı sıra Yeni Mahalle Topyeri Kümeevler Mevkii'nde yaşayan vatandaşların mesafeyi kısaltmak için kullandıkları Merdiven 2 Sokak'taki merdivenleri yenileme çalışmaları sürüyor.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde sıcak asfalt çalışması yapılan Devrek-Zonguldak otoyolu çevresine ve kordon boyu güzergahına park bahçeler ekiplerince peyzaj çalışmaları yapılıyor.

SU İŞLERİ EKİPLERİ ÇALIŞMALARINA TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR...

Devrek’te üst yapı yenileme çalışmalarının yanı sıra alt yapı yenileme çalışmaları da yapılıyor.

İlçede yapılan en önemli alt yapı yatırımlarının başında içme suyu şehir içi şebeke ana hatlarının yenilenmesi geliyor. 

Ekipler çalışmalarını şuanda Karşıyaka Mahallesi Çomaklar Caddesi’nde sürdürüyor. Kısa bir süre önce bu caddenin içme suyu şehir içi şebeke ana hattını yenileyen su işleri ekipleri şuan da abone bağlantı hatlarını yeniliyor. Devrek Belediyesi, çalışmalarını kendi personel, makine ve araç parkıyla sürdürüyor. Yapılan çalışmalarla içme suyu konusunda ilçenin gelecek 50 yılı garanti altına alınıyor.

ELEKTRİK HATLARINI YER ALTINA ALMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR...

Devrek’te yapılan önemli alt yapı yatırımlarından biri de elektrik hatlarını yer altına alma çalışmalarıdır. 

Yapılan çalışmalarla hem yüksekte bulunan kablolardan dolayı oluşan görüntü kirliliği hem de yüksek gerilimden dolayı tehlike arz eden elektrik telleri ve beton direkleri ortadan kalkacak. Elektrik iletimi daha güvenli bir şekilde sağlanabilecek. Cadde ve sokaklar daha modern ve estetik bir görünüme kavuşacak.

Çalışmalar kapsamında Yeni Mahalle Vedat Ali Özkan Caddesi, Gül Sokak, Lale Sokak, Mekekler Sokak, Şehir Mezarlığı çevresi ile katlı otopark çevresinde elektrik telleri yer altına alınarak, beton direkler kaldırılacak.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi