AK Parti İl Genel Meclis Üyesi İsmet Açıkgöz, Devrek’te bulunan Açık Cezaevi’nin, Kozlu Dereköy’de terk edilmiş halde bulunan ve dünya bankası arcılığıyla yapılan 2 bin kapasiteli okula taşınmasını isterken, AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Vacit Durdubaş’da, bu öneriye destek verdi.

İl Genel Meclisi Ağustos ayı dördüncü birleşimi meclis başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapıldı. 

Toplantı, açılış ve yoklamanın ardından bir önceki oturuma ait tutanak özetinin okunup oylanmasıyla başladı.

Gündem maddesinde yer alan, Kozlu İlçesi Dereköy Köyü yolu ile ilgili eğitim, kültür ve sosyal işler, çevre ve sağlık, plan ve bütçe, tarım, Sanayi ve ticaret, gençlik ve Spor, turizm, arge ile köylere yönelik hizmetler komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 8-12-34-2-6-4-9-19 Sayılı raporlar görüşüldü.

Ardından Vacit  Durdubaş, İsmet Bostancı ve Özcan Özmekik imzalı olarak meclise; Devrek ilçesi Mumcuoğlu, Hatipler, Yeniköy köylerimizdeki gençlerimizin spor yapabilecekleri ve halkın sosyal etkinlikler için kullanacağı bir yerin olmadığından, Mumcuoğlu Köyü sınırlarında köy tüzel kişiliğine ait yerin futbol oynanabilecek ve mesire yeri olarak düzenlenmesi için gerekli çalışma yapılması konusunda önerge verildi.

Önerge hakkında Veacit Durdubaş söz alarak konuşma yaptı.

Konu üzerine İl Genel Meclisi Üyesi Sadettin Arslan, meclis olarak çok sayıda futbol sahası yapılması kararı almalarına rağmen projelerin gerçekleşmediğini söyledi. CHP İl Genel Meclis Üyesi Nebahattin Yılmaz’da Sadettin Arslan’a destek verdi.

AK Parti Grup Başkan Vekili İsmail Terzi’de, çok sayıda saha projesinin hayata geçirildiğini söyledi.

İl Genel Meclis Başkanı Necret Karaveli’de aynı şekilde bir çok projeyi gerçekleştirdiklerini hata Karaman’da hafta sonunda futbol turnuvası yapılacağını belirtti.

DEVREK AÇIKCEZAEVİ KOZLU’YA TAŞINSIN ÖNERİSİ

Gündem dışı olarak söz alan AK Parti Kozlu İl Genel Meclis Üyesi İsmet Açıkgöz, Kozlu Dereköy’de dünya bankası  tarafından yaptırılan ve 2000 kişi kapasiteli terk edilmiş halde bulunan okula, Devrek’teki açık cezaevinin taşınması gerektiğini ve buranın da bu şekilde değerlendirileceğini ifade etti.

DURDUBAŞ ÖNERİYE DESTEK VERDİ

Bunun üzerine söz alan AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Vacit Durdubaş’da, Açıkgöz’ün önerisine destek verdi. Durdubaş, “Devrek ilçesinde açık cezaevinin bulunduğu yerde mahkumların uyuşturucu ticareti yaptığı daha önce basına yansımıştı. Devrek’te üniversitenin gelişimi için o bölgenin üniversiteye verilmesi şarttır. Yani okulun yanındaki cezaevi olması üniversite tarafından buraya yapılacak yatırımlara engel oluyor. İnşallah bu durumun çözülmesini bekliyoruz. Devrek’te bütün siyasi partiler ve temsilciler bu konuda hemfikirdir” dedi.

Toplantı bir sonraki birleşimin günün ve saatinin belirlenmesi ile son buldu.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi