Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ile Devrek Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimleri, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın finansmanı ile ‘’Kuruluş Araştırması ve Ön Fizibilite Raporu’’ hazırlanan ve kuruluş çalışmaları Zonguldak Valiliği İl Özel İdaresi, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, Devrek Ticaret ve Sanayi Odası ile Gökçebey Belediyesi tarafından organize edilen Devrek-Gökçebey Organize Sanayi Bölgesinin Yer Seçimi Komisyonu toplantısı Zonguldak Valiliği toplantı salonunda yapıldı. 

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz başkanlığında yapılan toplantıya Sanayi ve Teknoloji Bakanlığını temsilen Hakan Yıldız ve Adil Kaya katıldı. Zonguldak İlinde bulunan ilgili kurum temsilcilerinin tamamının katıldığı toplantıda, kurum temsilcileri Devrek-Gökçebey Organize Sanayi Bölgesi alanı ile ilgili görüşlerini yazılı olarak bildirdi. Kurum temsilcileri tarafından verilen görüşler bir rapor haline getirilerek katılımcılar tarafından imzalandı.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir,’’ Devrek Ticaret ve Sanayi Odamız ile birlikte kuruluş araştırması ve fizibilite çalışmalarını başlattığımız; Zonguldak Valiliği İl Özel İdaresi, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, Devrek Ticaret ve Sanayi Odası ile Gökçebey Belediyemiz ile kuruluş çalışmalarını sürdürdüğümüz Devrek-Gökçebey Organize Sanayi Bölgesi Yer Seçimi Komisyonu toplantısını Valimiz Mustafa Tutulmaz başkanlığında gerçekleştirdik. Kurum ve Kuruluşlarımızın temsilcileri OSB alanı ile ilgili nihai görüşlerini yazılı olarak bildirdi. Sonrasında söz konusu görüşler rapor haline getirildi. 
İlgili tüm kurum ve kuruluş temsilcileri Devrek-Gökçebey Organize Sanayi Bölgesinin yeri ile ilgili olumlu görüş verdi.Organize Sanayi Bölgemizin kuruluşu ile ilgili süreçler hızlı ve olumlu bir şekilde ilerliyor. Katılım ve katkılarından dolayı başta sayın valimiz Mustafa Tutulmaz olmak üzere tüm kurum temsilcilerimiz ile tüm süreçleri yakından takip eden ve destek veren ilimiz milletvekillerine teşekkür ediyorum’’ dedi.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi