Devrek'te Oryantiring (Yön Bulma) Yarışları için, Devrek AK Parti İl Genel Meclisi Üyeleri ve BAKKA öncülüğünde harita çizimi devam ediyor. 

7'den 70'e tüm halkın ve özellikle çocuklarımızın doğa sevgilerini geliştirmek, çevre bilinçleri arttırmak, yer, yön ve harita bilgilerini geliştirmek amacıyla, Devrek ilçesi'nde yapılması düşünülen Oryantiring Yarışları için, Ahmetoğlu Köyü, Sabunlar köyü ve Şehir Merkezinde harita çizimi devam ediyor. Devrek Sabunlar Köyü mevkiinde devam eden harita çizim çalışmalarını, İl Genel Meclisi Üyeleri Serpil Özmen, İsa Bükrü ve İsmet Bostancı yerinde ziyaret etti.Harita çizim çalışmalarını büyük destek sağlayan İk Genel meclisi Üyelerine ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı yetkililerine teşekkür edildi.

ORYANTiRiNG NEDiR:
Oryantiring; Yön bulma, orienteering, kısaca OL), harita yardımı ile yön bulmayı içeren, zamana karşı yapılan bir spor. Farklı arazi koşullarında yapılabilse de, genellikle ormanlık arazide yapılması tercih edilmektedir. Çoğu ülkede federasyonlar halinde örgütlenmiştir ve belirli kurallar çerçevesinde gerçekleştirilir.
(Haber-Ercan Demir)


 

Editör: Haber Merkezi