BAŞKAN SEMERCİ, “ŞAİRİMİZ RÜŞTÜ ONUR, İLÇEMİZİN VE ÜLKEMİZİN YETİŞTİRDİĞİ EN ÖNEMLİ DEĞERLERDEN BİRTANESİDİR”

Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Devrekli Şair Rüştü Onur’un vefatının 76’ncı yıldönümü dolayısıyla anma mesajı yayımladı.

Başkan Semerci mesajında, “Kendisiyle her zaman gurur duyduğumuz, genç yaşta hayata veda eden şairimiz Rüştü Onur’u vefatının 76’ncı yıldönümünde saygı, şükran ve rahmetle anıyorum. Çok eski bir yerleşim bölgesi olan ilçemiz, çok önemli kültürel değerlere sahiptir. Hemşerimiz Şairimiz Rüştü Onur da ilçemizin ve ülkemizin yetiştirdiği en önemli değerlerden bir tanesidir. 22 yıllık kısacık ömrüne rağmen Rüştü Onur,  yazdığı eserlerle ölümsüzleşmiştir.  Şiir tarihimizde kendisine kalıcı ve önemli bir yer edinen hemşerimiz Rüştü Onur’la her zaman gurur duyuyor ve şükranla anıyoruz. İlçemizin yüz akı değerlerinden biri olan Şairimiz Rüştü Onur, ilçemizin isminin duyurulması, Türk edebiyatında söz edilmesini sağlayarak ilçemizin tanıtımına da çok önemli katkılar yapmıştır. İlçemizin yetiştirdiği önemli değerlerden, ilçemizde iz bırakan isimlerden bir tanesi olan Rüştü Onur’u yaşatmak, gelecek kuşaklara aktarmak zorundayız.  Şairimiz Rüştü Onur’un büstünün yenilenmesi, yine ilçemizin yüz akı değerlerinden Şair Yazarımız Müfide Güzin Anadol’un büstünün yapılarak Cumhuriyet Meydanı’na konulması başkanlığım döneminde bana nasip oldu. Bunun büyük mutluluğunu yaşıyorum.

Vefat yıldönümünde kendisiyle her zaman gurur duyduğumuz Şairimiz hemşerimiz Rüştü Onur’u saygı, sevgi, şükran ve rahmetle anıyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi