Devrek siyasetine gelince…

Devrek, geçmişten bugüne Zonguldak siyasetinin merkezlerinden biri olmuştur. Sinesinden rahmetli Veysel Atasoy gibi çok önemli siyasetçiler çıkarmış, üstelik Zonguldak siyasetinin şekillenmesinde ağırlıklı dengelerden birini oluşturmuştur.

CHP’nin durumu Devrek’te de pek iç açıcı değil…

Çetin Bozkurt üzerinde ısrarcı davranan CHP İlçe Teşkilatı, Songül Saraç ve taraftarlarını kaybetti…

Songül Saraç’ın, Çetin Bozkurt’un aday olduğu bir CHP’ye destek vermesi beklenmiyor, zaten bunu kendisi de açıkça ifade ediyor.

Bu tablo, Devrek’te CHP adına büyük oy kaybı demektir.

Ancak, Devrek’te asıl kıyamet Songül Saraç, İyi Parti’den aday olursa kopacak !..
İyi Parti’nin bu yönde girişimleri var, İyi Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, Songül Saraç’ı partisinden aday yapmak üzere yoğun çaba harcıyor.

Songül Saraç, İyi Parti’den aday olacak mı, olmayacak mı?..

Bu elbette kendi kararı olacak, ne var ki, kendi ifadesi ile 30 yıl emek verdiği CHP’den böyle bir vefasızlık görmesi, adaylık konusunda karar vermesinde etkili olabilir.

O zaman, tıpkı Kozlu’daki siyasi tabloya benzeyen bir tablo ortaya çıkacak, Ak Parti’nin adayı ile Songül Malkoç arasında büyük bir seçim yarışı başlamış olacak.

Peki, Ak Parti Devrek’te kimi aday gösterebilir?..

Önemli isimler var…

Mustafa Karaelmas, Serdar Kelebek, Mustafa Semerci…

Her biri Devrek’te oy potansiyeline sahip, temsil yeteneği yüksek isimler…

Elbette, adaylık konusunda Ak Parti yetkili kurulları karar verecek ama, eğer yeni isimler aday gösterilecekse, Mustafa Karaelmas ve Serdar Kelebek şanslı görünüyor.

Editör: Haber Merkezi