Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Devrek’te Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından kendi kurbanını kesmek isteyen vatandaşlara yönelik ’Kurban Kesim Kursu’ verilecek.

10 Ağustos-14 Ağustos tarihleri arasında açılacak olan kurban kesim kursuna katılacaklara MEB onaylı sertifika verilecek.

Devrek Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, Devrek Müftülüğü, Devrek Toplum Sağlığı Merkezi ve Devrek Belediyesi işbirliği ile açılacak Kurban Kesim Kursuna müracaatta bulunan kursiyere ilgili kurumların yetkilileri tarafından kurban kesimi hakkında eğitimler verilecek.

Dört gün devam edecek olan kursta kursiyerlere 12 saat İş Güvenliği, 4 saat dini vecibelerini yerine getirerek usulüne uygun kurban kesimi, 4 saat kurban kesiminin teorik bilgileri olmak üzere toplamda 20 saat eğitim verilecek. Açılacak olan kursun amacı kesilecek kurbanların sağlıklı, dini vecibelere uygun ve hayvan haklarına yakışır şekilde yapılmasının sağlanması eğitimleri verilecek. Kurs sonunda katılımcılara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Halk Eğitim Merkezi tarafından sertifika verilecek.

Kurs süresi boyunca kursiyerlere, kurban kesmeden önce iş güvenliği nasıl alınır, kurbanlık hayvanlarda kesimden önce ve kesimden sonra yapılması gerekenler, kurban ile ilgili dini vecibeler, kesim sırasında olabilecek yaralanmalara karşı yapılması gereken sağlık müdahaleleri anlatılacak. Ayrıca katılımcılarla mezbahaneye gidilerek uygulamalı olarak kesimi gösterilecek.

Kurban kesim kursundan faydalanmak isteyenler Devrek Halk Eğitim Merkez Müdürlüğüne kayıt yaptırabilecekler.

Ahmet ÇİMEN DEVREK

Editör: Haber Merkezi