İçişleri Bakanlığı tarafından teröre yardım ve yataklık ettikleri gerekçesiyle Diyarbakır Van ve Mardin Belediye Başkanları görevden alınarak yerine o illerin Valileri Belediye Başkan Vekili olarak atandı.
Teröre açık destek veren, teröristlerin mezarlarını ziyaret eden, terörist  ailelerine maddi yardımda bulunan istihdam eden, terör faaliyetlerine belediyenin imkanları ile katkı veren, belediyedeki, belediyelerde ki şehit yakınlarını işten atan HDP li belediye başkanlarının görevden alınarak yerine Kayyum atanması şehit aileleri ve yakınlarınca memnuniyetle karşılandı.
Zonguldak Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, Diyarbakır, Van ve Mardin Belediye Başkanı görevden alınmasına memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.HDP li belediyelerin açıkça teröre her türlü desteği verdiklerini belirten Mustafa Yorulmaz, Diyarbakır Van ve Mardin belediye başkanlarının görevden alınarak en güzeli yapıldı. Hatta geç bile kalındı diyebiliriz.  terre destek veren diğer HDP li belediye başkanları da görevden alınmalıdır" dedi.
Diyarbakır Van ve Mardin Belediye Başkanlarının görevden alınarak yerine Kayyum atanması nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Soylu'ya teşekkür ettiğini belirten Zonguldak Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz şunları ifade etti:
"Başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın İçişleri Bakanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Sabah haberleri dinledik. Bu olayda geç bile kalındığını düşünüyorum,PKK'yı savunan vekiller olsun, belediye başkanları olsun halkı kandırarak, korkutarak zorla bunların oyunu alıp Belediye Başkanı olmuşlar.Bu milletin vergileri ile teröre yardım ediyorlar. Onları da nefretle kınıyorum geç bile kalınmış bir şey. Bir an evvel bütün HDP li Belediye Başkanlarını da görevden almaları gerekiyor. 5 aydan beri bunlar görev başındalar biliyorsunuz, Terörün arkasında Amerika, İsrail var, lobileri bunları destekliyor. Bir an evvel de devletimiz bunları idam kararını çıkarması gerekiyor, o hapishanedeki bebek katilini de bırakmak da doğru değil diye düşünüyorum ve eğer Türkiye'deki şehit ailelerinin yüzünü güldürmek istiyorlarsa idam gelsin. Bu ülke bizim. Bunlar kürt halkına zulüm ediyorlar. Mardin'de  kendi ırkına yapan insan başkasını düşünmez. Bunlarda İsrail'in ve Amerika'nın piyonları, öyle düşünüyorum.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan randevu alıp kendisine teşekkür edeceğini belirten Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz sözlerini şekilde devam etti: "İnşallah bu konuda Sayın Bakanımıza ziyaret edeceğim. Devletimizin her türlü yanındayız. Biz 20 yaşında çocuk verdik diye geride durmayacağız Bu çocukların kanları yerde kalmasın." dedi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi