Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Seval Çetin ile Ana Haber Bülteni’ne canlı telefon bağlantısı ile katıldı.

Ak Parti Genel merkezi kongre öncesi düğmeye bastı. Zonguldak'ta istifası istenen ilk isimler ise Kozlu İlçe Başkanı Ahmet Gören ve Alaplı  İlçe Başkanı Mustafa Yavuz oldu. 

AK Parti kongre süreci ve gelişmeleri anlatmak üzere  Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun,  Seval Çetin ile Kanal Z Ana Haber’e canlı telefon bağlantısı ile katılarak Kozlu ve Alaplı İlçe Başkanlarının delege seçimleri başlamadan önce istifa dilekçelerini verdiklerini belirterek şu açıklamayı yaptı: ‘’Kozlu ve Alaplı İlçe Başkanları, delege seçimleri yapılmadan önce bizlere dilekçelerini sundular. Bu arkadaşlar dava arkadaşlarımızdır. Onlara teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki günlerde genel merkezimizin bize verdiği direktifler doğrusunda ilerleyeceğiz. Yarın Genel Merkeze gidiyorum. Genel merkezimizin bu yönde çalışmaları oluyor. Bunlar her partinin yaptığı çalışmalardır. Bu ay sonuna kadar delege seçimlerini yapacağız. İnşallah 2020’nin ilk günleride ilçe kongrelerine başlayıp 5 ay içinde tamamlayacağız. Her iki arkadaşıma da teşekkür ediyoruz.Bu iki ilçe Başkanımız kongrede aday olmayı düşünmüyorlardı. 

Zonguldak’ta istifaların verileceğine hazırlıklı mıydınız sorusuna İl Başkanı Tosun ’’Zaten Kozlu ve Alaplı ilçe başkanlarıyla daha önceki aylarda konuşmuştuk  kendileri daha sonrası için devam etmek istemiyorlardı.Nasıl kendileri göreve geldilerse kendileri istifa etti.’’ dedi.

Editör: Haber Merkezi