Anadolu Engelliler Birliği Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Fehim Dinç, 2021 EKPS çekilişinin gerçekleştirildiğini ve Türkiye genelinden 52 bin engellini başvurduğunu söyledi.

Zonguldak'tan Kur'a başvuranların çıkmaması sonucu engelliler arasında çekilişle ilgili işte torbada gizli cep vardı vs. gibisinden eleştirilere üzüldüğünü belirten Anadolu Engelliler Birliği Derneği Başkanı Fehim Dinç, "Türkiye çapında toplamda 52 bin müracaat vardır. Bu 52 bin müracaatın içerisinde ilkokul mezunu olarak kura sonucu alınacak kişi sayısı 146 dır ve Zonguldak'ımıza çıkmamış olabilir. Ayrıca çekiliş tamamen dijital ortamda yapılmıştır. Bu konuda engellilerimizin içi rahat olsun" dedi.

Engellilerin en çok bu hükümet döneminde istihdam edildiğine dikkat çeken Anadolu Engelliler Birliği Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Fehim Dinç, şunları söyledi:

"Bildiğiniz gibi 2021 EKPSS yani engelli kamu personeli seçimini geride bıraktık. Türkiye çapında toplamda 52 bin engelli arkadaşımız çekilişe girdi. Tabii Zonguldak küçük bir ilimiz, diğer illere göre müracaat sayımız çok az. Dolayısıyla sadece Anadolu Engelliler Derneği olarak bizim derneğimiz üyelerinden 8 kişi için müracaat yaptık. 8 arkadaşımız da girdikleri kura sonucunda hiçbirine çekiliş çıkmamıştır. Aynı şekilde Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkan Sayın Hüseyin Şirin ile de görüştüm, onların üyelerinden de başvurup ta kura da çıkan olmamıştır. Dolayısıyla Zonguldak'tan engelli kura çekiminde kazananın olmadığını görüyoruz. Yapılan kura sonrasında tabii bizim arkadaşlarımızın arasında kur'a ile ilgili çeşitli konuşmalar oldu ve ben buna da cevap vermek istiyorum. Türkiye çapında toplamda 52 bin müracaat vardır. Bu 52 bin müracaatın içerisinde ilkokul mezunu olarak kura sonucu alınacak kişi sayısı 146 dır. Dolayısıyla 52 bin müracaattan 146 kişi olduğu için bizim Zonguldak'ımıza çıkmamış olabilir ama tabii ki hükümetimizin engelliler konusunda yapmış olduğu çalışmaları hepimiz açık ve net şekilde biliyoruz. Tabii ki en çok istihdam engelliler açısından en çok bu dönemde yapılmıştır. Bu sene yapılan müracaatlarda çoğunlukla ağırlık ön lisans ve lisans mezunu olan engelli kardeşlerimize verilmiştir. Bunu da belirtmek istiyorum. Tabii ki çekiliş torbasına cep varmış işte onların haricinde çıkanlar söylemiyorlarmış gibi söylemler duyuyoruz ve bu bizi çok üzüyor. Kesinlikle böyle bir şey söz konusu değildir. Çünkü çekiliş Cumhurbaşkanımızın da teşrifi ile tamamen dijital ortamda yapılmıştır. Bu konuyla alakalı olarak Anadolu engelliler Birliği Derneği Zonguldak il Başkanı tüm engelli kardeşlerimizin içleri rahat olsun istiyorum."

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi