Ramazan Bayramı'nda tatlı sınırını aşmayın

Zonguldak Diyabet Diyaliz ve Kronik Hastalar Derneği Genel Başkanı Çetin Terzioğlu; Şeker hastalarını Ramazan Bayramı’nda tatlı sınırını açmamaları konusunda uyardı.
Terziığlu, "Saatinde yemek yemek, egzersiz yapmak ve ilaçları düzgün kullanmak. Bu üç kurala dikkat edililirse hastalığımız şeker gibi olabilir" dedi


Zonguldak Diyabet Diyaliz ve Kronik Hastalar Derneği Genel Başkanı Çetin Terzioğlu
"Bir şeker dahi sizi komaya sokabilir" diyen Zonguldak Diyabet Diyaliz ve Kronik Hastalar Derneği Genel Başkanı Çetin Terzioğlu; "Sevdikleriniz ve aileniz şekerden daha tatlı onları üzmeye hakkınız yok" dedi.

Her Ramazan bayramında olduğu gibi bu yılda diyabet ve şeker hastalarını uyaran 
Zonguldak Diyabet Diyaliz ve Kronik Hastalar Derneği Genel Başkanı Çetin Terzioğlu; şunları söyledi:

"Şeker hastalığı çok sinsi ve hastalar bir organını kaybetmeden hastalığın farkına varamıyorlar. Özellikle ramazan bayramlarında ikram edilen tatlı ve şeker konularında şeker hastalarımızın çok dikkatli olması gerekiyor. Bir şeker masum gibi görünebilir ama sonuçları çok ağır olabiliyor. Bir şeker dahi sizi komaya sokabilir. Sevdikleriniz ve aileniz şekerden daha tatlı onları üzmeye hakkınız yok. Şeker hastaları hayat felsefesi haline gelen üç kurala çok dikkat etmeleri gerekiyor. Saatinde yemek yemek, egzersiz yapmak ve ilaçlarımızı düzgün kullanmak. Bu üç kurala dikkat edersek hastalığımız şeker gibi olabilir dikkat etmezsek sonucu üzücü olabilir” 
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi