Halil Posbıyık karla mücadele konusunda açıklama yaptı

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kanal Z'de Güne Merhaba programına telefonla bağlanarak ilçedeki karla mücadele çalışmalarını anlattı.

Halil Posbıyık konuyla ilgili açıklamalarında şunları söyledi :

" Meteoroloji uyarı yapmadan tüm hazırlıkları yaptık.Araç bakımından sıkıntı olmadığı gibi iki yeni makinede almıştık.Fakat bu dönem çok fazla kar yağdı,aralıksız bir şekilde bu sebeple açtığımız yollar kapandı. Enerjisa’ya elimizden geldikçe yardımcı olduk.Su kesintileri oldu, bazı yerlerde,enerjinin kesildiği yerlerde bu durum oldu.

Ereğli’deki arkadaşlardan paletlerini kamyonları bir çok eşyalarını aldık ama ona rağmen istediğimiz noktaya gelemedik.Kestanecide 85 cm kar var çok görülen bir olay değil tabi.Gece gündüz çalışmalarımız var şantiyemizde yatakhane kurduk,kimse evine gidemiyor şu anda.Hala açılamayan yollarımız var.Vatandaşımızın istekleri bitmiyor. Tabii ara sokaklarla şu an uğraşmıyorsunuz ana yollarla işimiz şu an.Personel hayli yoruldu, izinleri kaldırdık şu an.

Ereğli-Zonguldak yolu mağduriyet yaşandı. Terminale sandalyeler koyduk,lahmacun,pide gibi insanlara dağıtımda bulunduk.Çaylarını yaptık.Çok zor şartlar içerisinden geçtik.

Diyaliz hastalarını tepelere çıkıp indiriyoruz,belediye olarak herşeylerini karşılamaya çalışıyoruz.Ereğli’deki tüm müteahhitlerin ekipmanları bizde."

(Haber : Esra AYDIN)

Editör: Haber Merkezi