MİLLETVEKİLİ TUNÇ DİYANET-SEN’İN OLAĞAN KONGRESİNE KATILDI

AK Parti Batın Milletvekili Yılmaz Tunç, Diyanet-Sen Bartın Şubesi 3. Olağan Kongresi'ne katılarak,hayırlı uğurlu olmasını diledi. Sendikanın güzel çalışmalara vesile olması temennisinde bulunarak, yeni yönetime başarı dileklerini iletti.

Bartın Kültür Merkezinde gerçekleşen Diyanet-Sen Bartın Şubesi 3. Olağan Kongresi AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, İl Müftüsü Mahmut Gündüz, siyasi partilerin temsilcileri ve din görevlilerin katılımıyla gerçekleşti

Diyanet-Sen Bartın Şubesi 3.Olağan kongresine konuşan AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, sendikalar sivil toplum kuruluşlarımız demokrasinin bir parçası, olmazsa olmazı olduğunu katılımcı demokrasinin gereği olduğunu belirterek,“Türkiye’de sivil toplumun gelişmesi, sendikacılığın, derneklerin, vakıfların daha yaygınlaşması ve örgütlü bir toplum yolunda çok önemli mesafeler alındı. Eskiden mevzuatımızda anayasamızda, kanunlarımızda memurların sendika kurma noktasında eksiklikleri vardı. Şimdi tatbiki bunlar aşıldı, önemli mesafeler alındı. Diyanet-Sen’de Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı başarı hizmetler yürüten sivil toplum kuruluşumuz ve diyanette de yetkili sendikamız. Memur-Sen konfederasyonu her zaman diyanet-sen ve diğer sendikalarla beraber demokrasinin tarafında olmuş, milli iradenin tarafında olmuş, hep milletinin hak ve hukukunu savunmuş bir tehlike karşısında  hep dik duruş sergilemiştir. 15 Temmuz hain darbe girişiminde, anayasa değişikliklerinde hep tavrını net bir şekilde sergilemiş bir sivil toplum kuruluşumuz. Üyeleri olarak sizlerde bu konfederasyonun çatısı altında güzel hizmetlere imza atıyorsunuz hepinize çok teşekkür ediyorum. Güçlü Türkiye’yi hep beraber inşa etmeye devam edeceğiz. Güçlü Türkiye’nin yolu güçlü toplumdan geçer, güçlü toplumun yolu örgütlü toplumdan geçer, güçlü toplumun yolu bireylerimizi her alanda dini konular başta olmak üzere her alanda eğitilmekten geçer, sizlerde bu alanda katkı sağlamaya devam ediyorsunuz, bugüne kadar Diyanet-sen Bartın şubesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, yeni görev alacaklara başarılar diliyorum, her zaman destekçisi olmaya devam edeceğiz.” Dedi.

Sefai Albayrak ve Metin Sağım’ın aday olduğu Diyanet-Sen Bartın Şubesi 3. Olağan kongresinde Sefai Albayrak Diyanet-Sen Bartın Şubesi Başkanı seçildi.

Editör: Haber Merkezi