Zonguldak’ta aile hekimi olarak görev yapan Dr. Hasan Koca, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce dövülerek yol kenarına bırakıldı. Ağır yaralanan doktor hastanede tedavi altına alındı.

Olay Kozlu ilçesine bağlı Ören Köyü yakınlarında meydana geldi. Kentte çektiği doğa fotoğraflarıyla tanınan ve Acılık Aile Sağlığı Merkezi Hekimi olarak görev yapan Dr. Hasan Koca, köy yakınlarında darp edilmiş ve ağır yaralanmış şekilde vatandaşlar tarafından bulundu. Yerde hareketsiz yatan Koca’yı gören vatandaşlar, durumu jandarma ve 112 sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, yüzüne ve kafasına darbe aldığı belirlenen ağır yaralı Dr. Koca’yı yapılan ilk müdahalenin ardından Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Dr. Koca’nın durumunun ağır olduğu öğrenilirken, Jandarma darp olayıyla ilgili şüpheli veya şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

TABİP ODASI VE BAKANLIK KINADI

Sağlık Bakanlığı, Zonguldak Merkez Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli Dr. Hasan Koca'nın uğradığı saldırı nedeniyle şu açıklamayı yaptı: "Saldırıyı kınıyor, hekimimize acil şifalar diliyor, ailesi ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz"

Zonguldak Tabip Odası da yapılan saldırı sonrası açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Zonguldak Tabip Odası olarak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakim servisine kaldırılan ve tedaviye alınan Dr. Hasan Koca’ya yapılan saldırıyı kınıyor, meslektaşımıza acil şifalar diliyoruz. Ailesine ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz ve suçluların en kısa sürede yakalanmalarını bekliyoruz. “

 

Editör: Haber Merkezi