Zonguldak'ta Asma dolmuşcu esnafları Tufan Alkan, Cumhur Özkan, Mehmet Cin, Kubilay Yılmaz, Okan Karalar ve  Mehmet Gün, MAKZON projesinin bir an önce hayata geçirilmesini istedi, projeye karşı çıkan bazı CHP'li Zonguldak Belediye Meclis üyelerine sert tepki gösterdi.

MAKZON Projesi'nin gerçekleşeceği alanda toplanan Asma dolmuş durakları esnafları projeyi desteklediklerini ifade ederek şunları söylediler:

''MAKZON'U DESTEKLEMEYENİ BİZDE DESTEKLEMEYİZ, GEREKİRSE PROJENİN HAYATA GEÇMESİ İÇİN İMZA KAMPANYASI BİLE DÜZENLEYECEĞİZ''

Asma dolmuşcu Esnafı Tufan Alkan, "Burada MAKZON'nun yapılması demek bizim esnaf arkadaşlarımızın rahatlaması demektir, Buradaki yaşayan insanların, çocuklarının,eşlerinin iş imkanına kavuşması demektir. Ve biz bunu sonuna kadar destekliyoruz ve sonuna kadar da peşinde olacağız bırakmayacağız. Gerekirse imza kampanyası düzenleyeceğiz. MAKZON projesi sonuna kadar destekliyoruz.Bu projeyi desteklemeyen karşı çıkanlara da tepki gösteriyoruz. Bunların amacı ne? şeklinde tepki gösterdi.

EKONOMİ CANLANACAK İSTİHDAM ARTACAK

Asma dolmuşcu esnaflarından Cumhur Özkan'da, "MAKZON projesi gerçekleştiğinde buraya insanlar gelir, esnaf işi canlanır ekonomi canlanır, insanlar gelip gider."dedi.

ZONGULDAK'IN İLK DOLMUŞ DURAĞI BİZİZ AMA EN MAĞDUR OLAN DA BİZİZ

Asma dolmuşcu esnaflarından Mehmet Cin'de, "Şu an zaten görüyorsunuz atıl bir şekilde duruyor. Bu projeyi kimse karşı çıkamaz ve projenin yapılmasını gerçekten istiyoruz. Durumlar her geçen gün daha kötü gidiyor her şeye zam geliyor. Zonguldak'ın en eski dolmuşçusuyuz duruyoruz ama en mağdur olan biziz"ifadesini kullandı.


MAKZON'UN BURAYA YAPILMASINI İSTİYORUZ

Asma dolmuşcu esnaflarından Kubilay Yılmaz'da, "MAKZON'un buraya yapılmasını istiyoruz. Diyecek başka bir şey yok. Bizde mağduruz.En azından burada bir sürü kişi ekmek yiyecek" dedi.

PROJEYİ SONUNA KADAR DESTEKLİYORUZ

Asma dolmuşcu esnaflarından Mehmet Gün de projeyi sonuna kadar desteklediklerini ve yapılmasını istediklerini ifade etti.
YÜZLERCE KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Asma dolmuşcu esnaflarından Okan Karalar ise "Araçlarımız bir gün çalışıyor, bir gün çalışmıyor. Sigorta olmuş 3000 lira, her günümüz zarar. Makzon projesi yapılırsa burada yüzlerce kişi istihdam edilecek burası gelişecek. İlimiz kazanacak ekonomimiz gelişecek neden karşı çıkılıyor bir türlü anlamıyoruz"ifadesini kullandı.

Öte yandan Makzon projesi Belediye meclisinde gündeme gelcek.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi