Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde düzenlenen Uluslararası Muhasebe ve Finans Araştırmaları Kongresi’nde katılımcılara video konferans sistemiyle hitap eden Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir, “Dünyamızda hızlı ve baş döndürücü değişim, iş dünyası açısından yeni, hızlı, güvenilir ve düşük maliyetli pek çok iş ve yönetim sürecine talebi artırmaktadır” dedi. 

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde düzenlenen Uluslararası Muhasebe ve Finans Araştırmaları Kongresi’nde katılımcılara video konferans sistemiyle hitap etti. Son yıllarda yapay zekaya dayalı üretim süreçleri, veri yönetimine ve dijital teknolojilere dayalı teslim ve ödeme şekilleri, her geçen gün geleneksel yöntemlerin yerini almakta olduğunu belirten Metin Demir, çalışma yöntemlerinde meydana gelen bu değişimin, elbette ki finans ve muhasebe alanında da önemli değişiklikleri tetiklemekte olduğunun altını çizdi.

Uzaktan istihdam ve bunun muhasebeleştirilmesine yönelik yönetmeliklerden, sosyal ağlarda satış sistemlerinde satış ve teslimin vergilendirilmesine yönelik mevzuatlarda da her geçen gün değişiklikler ortaya çıkmakta olduğunu belirten Metin demir, “Yaşanan bu hızlı ve baş döndürücü değişim, iş dünyası açısından yeni, hızlı, güvenilir ve düşük maliyetli pek çok iş ve yönetim sürecine talebi artırmaktadır.” şeklinde konuştu.

Muhasebe-Finans alanında akademik, sosyal, ekonomik ve mesleki işbirliğini hedefleyen Uluslararası Muhasebe ve Finans Araştırmaları Kongresi (ICAFR 2020)’nin 7.si 23-22 Ekim tarihleri arasında ZBEÜ ev sahipliğinde gerçekleştirildi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Çelik'in başında bulunduğu düzenleme kurulu tarafından tertiplenen, Sakarya Üniversitesi İİBF Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can’ın koordinatörlüğünde yürütülen kongre, Sezai Karakoç Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Alanında duayen isimler konferans oturumlarına zoom üzerinden video konferans yoluyla katıldılar.

METİN DEMİR ZOMM ÜZERİNDEN KATILIMCILARA HİTAP EDEREK, DÜNYAMIZDA HIZLI VE BAŞ DÖNDÜRÜCÜ DEĞİŞİM, İŞ DÜNYASI AÇISINDAN YENİ, HIZLI, GÜVENİLİR VE DÜŞÜK MALİYETLİ PEK ÇOK İŞ VE YÖNETİM SÜRECİNE TALEBİ ARTIRMAKTADIR DEDİ

Zoom üzerinden video konferans yoluyla oturumlarına katılan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin demir, Muhasebe ve Finans üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

Dünyamızda hızlı ve baş döndürücü değişimin, iş dünyası açısından yeni, hızlı, güvenilir ve düşük maliyetli pek çok iş ve yönetim sürecine talebi artırmakta olduğunu belirten Zonguldak Ticaret ve sanayi Odası Başkanı Metin demir şunları ifade etti:

“Değerli hocalarım, sizlerin de yakından takip ettiği üzere, dünyamızı ve ülkemizi önemli ölçüde etkisi altına alan pandemi koşulları, pek çok yeni iş sürecini hayatımıza dahil etmiştir. Uzaktan eğitim, uzaktan toplantı, uzaktan çalışma ve bunun gibi yöntemlere dayalı iş ve yönetim süreçleri, her geçen gün daha fazla kullanılır hale gelmektedir. Bu dönüşüm elbette ki en fazla etkisini iş dünyası üzerinde hissettirmektedir. Pandemi süreci ile birlikte, dijital ve yenilikçi teknolojileri kullanarak iş yapan üyelerimizin sayısı her geçen gün artmaktadır. Online satış ve pazarlama platformları, e-ticaret portalları, sosyal medya üzerinden pazarlama ve satış ağları, ulusal zincirlerin yanısıra yerel aktörler tarafından da kurulan sistemler haline gelmeye başlamıştır. Bu değişim kendisini sadece pazarlama ve satış süreçlerinde değil, imalat süreçlerinde de göstermeye başlamıştır. Yapay zekaya dayalı üretim süreçleri, veri yönetimine ve dijital teknolojilere dayalı teslim ve ödeme şekilleri, her geçen gün geleneksel yöntemlerin yerini almaktadır.

Çalışma yöntemlerinde meydana gelen bu değişim, elbette ki finans ve muhasebe alanında da önemli değişiklikleri tetiklemektedir. Uzaktan istihdam ve bunun muhasebeleştirilmesine yönelik yönetmeliklerden, sosyal ağlarda satış sistemlerinde satış ve teslimin vergilendirilmesine yönelik mevzuatlarda da her geçen gün değişiklikler ortaya çıkmaktadır. Yaşanan bu hızlı ve baş döndürücü değişim, iş dünyası açısından yeni, hızlı, güvenilir ve düşük maliyetli pek çok iş ve yönetim sürecine talebi artırmaktadır.

Değerli hocalarım; yaşanan bu değişim elbette ki iş dünyası açısından pek çok yeni düzenlemeyi beraberinde getirmektedir. Bu noktada hangi yöntemin uygulanması gerektiği, ve bu yöntemlerin nasıl bir katkı sağlayacağının ortaya konulmasında bilim insanlarımıza önemli görevler düşmektedir. Pandemi sürecinde iş ve yönetim süreçlerinde meydana gelen değişim sonucu ortaya çıkan yeni sistem ihtiyaçlarına, bu kongrede gerçekleşecek tartışmaların önemli katkılar sunacağına inancım tamdır.

Ülkemizin dört bir yanından katılarak önemli araştırmalar ile bu sürece katkı sağlayacak değerli akademisyenlerimizin görüşleri, elbette ki üniversite özel sektör iş birliğine önemli katkılar sağlayacaktır.

Bu yıl 7.’si düzenlenen Uluslararası muhasebe araştırmaları kongresinden elde edilecek araştırma sonuçlarının, ülkemize hayırlar getirmesini dileyerek katkı sunan tüm katılımcılarımıza şükranlarımı arz ediyorum. Gönül isterdiki,pandemi koşulları olmasaydı da sizleri mavi ve yeşilin sonbaharda renk cümbüşüne dönüştüğü Batı Karadeniz’in Elması Zonguldak’ta yüz yüze ağırlayabilseydik. Hepimiz için sağlık her şeyden çok daha önemli olduğu için Maalesef bu şekilde bir araya gelebilmiş bulunmaktayız.  Bölgemizin yıldızı ve gururumuz üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşen ülkemizin önemli bilimsel buluşmalarından biri olan kongremizde bizlere söz hakkı tanıyarak sizlerle bir araya getiren başta sayın rektörümüz Prof.Dr. Mustafa Çufalı olmak üzere tüm düzenleme komitesine teşekkür eder, tüm katılımcılara başarılar dilerim”

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi