Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, E-ticaret Merkezi ve E-ticaret SEM ’in organizasyonu ile Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda ‘’Dijital Dönüşüm, E-ticaret ve E-İhracat Eğitimleri’’ üyelerin yoğun katılımı ile düzenlendi.

Eğitimde; Dijital iş yapış biçimleri ve eticaret ekosistemi sektör, kategori ve ürünlere göre ulusal ve uluslararası satış platformları seçimi, eticaret’te temalar, fotoğraf ve görsel optimizasyon, eticaret ödeme yöntemleri, kargo ve lojistik, eticaret'de pazarlama ve dijital reklam yönetimi, eticaret'de sosyal medya pazarlama ve içerik yönetimi, ulusal ve uluslararası pazaryerlerinde satış, e-ihracat / e-ticaret saha operasyonu, depo ve iptal/iade yönetimi konuları anlatıldı.

Dijital Dönüşüm, E-ticaret ve E-İhracat Eğitimleri hakkında açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin DEMİR; dijital dönüşüm günümüzde işletmelerin en önemli gündem maddelerinden biri. Dijital dönüşüm varılacak nihai bir hedef değil, sürekli yürünmesi gereken bir yol. Dijital teknolojiler işletmelere daha önce görmediğimiz birçok yeni olanaklar sunuyor. Günümüzde rekabette fark yaratmanın yolu dijital dönüşümden geçiyor. Bizde üyelerimize işletmelerde dijital dönüşümün nasıl yapılacağını, e-ticaret ve ihracat yoluyla rekabet güçlerini nasıl artırabileceklerini, ülkemiz ekonomisine ve istihdamına daha fazla nasıl katkı verebileceklerini anlattık” dedi

Türkiye'nin ekonomide büyüme hedeflerine ulaşma konusunda dijitalleşmenin önemli bir araç olduğunu, Türkiye'nin İnternet kullanıcısı ile dünyadaki önemli oyuncular arasında bulunduğunu, ancak buna karşın Eticaret pazarındaki payının yeterli olmadığına dikkat çeken Demir, “Eticaretin toplam perakende ticaretindeki payı yüzde 4 seviyelerinde. Dünya ortalaması ise yüzde 8,5. Ülkemizde akıllı telefon kullanımı dünya ortalamasının üzerinde ama mobil eticaretin payı dünya ortalamasının altında. Dünya mobil Eticaret ortalaması yüzde 44 iken, bizde yüzde 19. Bu rakamlarda ülkemizin büyük bir Eticaret potansiyeline sahip olduğunu ve aynı zamanda hala kat etmemiz gereken yol olduğunu gösteriyor. Bu potansiyeli tam olarak etkin hale getirmek ve ardından Eihracatı canlandırmak için KOBİ’lerimizi sürece dahil etmeliyiz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi