Kanal Z'de Güne Merhaba programına katılan eTwinning İl Koordinatörü Mehtap Öz, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

eTwinning konusunda bilinmeyenleri ayrıntıları ile anlatan Mehtap Öz, ayrıca Haziran ayından beri EBA TV İlkokul İngilizce Eğitmeni olduğunu da anlattı. 

Mehtap Öz, Kanal Z'de katıldığı programda şu bilgileri paylaştı: " eTwinning 2005’te Avrupa’da kuruldu. Ülkemizde 2009’dan beri eTwinning platformuna üye.  Türkiye’de 250 bine yakın öğretmenimiz 52 binden fazla okulumuz eTwinning’e üye.  Avrupa’daki okulların birbirleriyle proje yapması, iş birliği yapmak, iletişim kurmak, paylaşmak, Avrupadaki öğrenme topluluğuna katılmak ve bir parçası olmak eTwinning’in amaçları arasında. eTwinning’e kayıtlı 44 Avrupa ülkesi var  ve  gururla söylüyorum ki Türkiye 1.sırada. eTwinning faaliyeti, Bakanlığımız Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nde Ulusal Destek Servisimiz tarafından yürütülmektedir. eTwinning Türkiye Koordinatörümüz Sn. Mehmet Fatih Döğer’ e ve birbirinden kıymetli Ulusal Destek Servisi üyelerimize destekleri ve hep yanımızda oldukları için çok teşekkür ederim.

eTwinning’e tüm öğretmenlerimiz, Müdürlerimiz, Müdür yardımcılarımız katılabilir. Projelerin sonucunda öğretmenlerimiz başarılı bulunurlarsa Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketi ile ödüllendirilirler.

İlimiz Zonguldak öğretmenleri Ulusal Kalite Etiketi sayısını 77’den 211’e, Avrupa Kalite Etiketi sayısını da 35’ten 127’ye çıkararak son bir yılda %300 den fazla başarı göstermiş oldular. Zonguldak öğretmenleri bu platformda bir başkalardır.

Prof. Dr. Ş. Teoman Duralı Bilim Sanat Merkezi İngilizce Öğretmeniyim. Öğrencilerimle birlikte 2019 Eylül ayında English Beyond Ability (EBA) projesine başladık. Projenin aynı zamanda kurucusuyum. Projemizde 31 Türk ve 2 yabancı öğretmenimiz yer aldı. 5,6,7 ve 8. Sınıflar için destek kitaplar, oyun kitapları ve kelime setleri gibi yayınlar çıkarttık. Amacımız EBA’ nın kullanımını arttırmaktı. Mart ayında salgın başlaması nedeniyle EBA kullanımında artış oldu. Biz çıkardığımız kitapları Sayın Bakanımız Ziya Selçuk’a gönderdik. Kendilerinin beğenisini ve takdirlerini kazandık. Projemiz eTwinning Türkiye Özel ödüllerinde 10768 proje arasından EBA kategorisi 1. Seçildi. Kurucu ortağım Selda Kul Baştürk’e ve proje ortaklarıma çok teşekkür ediyorum. 

Haziran ayından itibaren Bakanlığımızın görevlendirmesiyle EBA TV İlkokul İngilizce sürecinde yer alıyorum. EBA TV İlkokul İngilizce ekibinde ders içerikleri hazırlıyorum. Selda öğretmenim de ekran yüzü olarak anlatıyor. Türkiye’deki bütün öğrenciler için büyük bir sorumluluk duygusuyla ve özveriyle çalışıyoruz."

HABER:ESRA AYDIN

Editör: Haber Merkezi