Eğitim Bir Sen'in 28.kuruluş yıldönümünü kutlayan Kamuran Aşkar, "Rahmetli Akif İnan ağabey bu sendikayı kurduğunda bir ifadesi vardı. Diyordu ki biz Eğitim Bir-Sen'i niye kurduk sorusunun ifadesi net olarak şudur. Biz memura 3-5 kuruş daha fazla zam pazarlığı yapalım diye kurmadık, bu asli görevi zaten. Kuruluş gayemiz dünyanın neresinde bir mazlum varsa o mazlumların sesine ses vermek, onların sesi olmak için kurduk diyordu ve bugün baktığınızda Türkiye'de ki pek çok sivilleşmenin önünün açılması noktasında, kamuda başörtüsü özgürlüğünü olmasından serbest kıyafet eylemi ne kadar, Doğu Türkistan'daki Çin zulmü altındaki yurttaşlarımızın sesi olmaya kadar arakan'daki, afganistan'daki, filistin'deki insanların sesi olmak adına hep ses veren eğitim Bir-Sen olduğu için Eğitim Bir-Sen'le ne kadar gurur duysak azdır." dedi. 


Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Kamuran Aşkar sendikanın kuruluşunun 28.yıl dönümünü kutladı.
Sendikanın kuruluş amacının sadece memura zam pazarlığı yapmak olmadığını milletin değerleriyle örtüşen bir sendika olduklarını ifade etti. Eğitim Bir-Sen sendikadan daha fazlası olduğunu belirten Kamuran Aşkar şunları belirtti:

EĞİTİM BİR-SEN BİR SENDİKADAN DAHA FAZLASIDIR
"Evet 14  Şubat bizim için iki anlam ifade ediyor. Bir sevgililer günü, ikincisi de büyük bir sevdamız olanı bağımlılığımız olan erdemliler hareketi olan Eğitim Bir-Sen'in kuruluş yıldönümü.  İnşallah daha nice uzun yıllara diyelim. Bugün malumunuz Eğitim Bir Sen'in 28.Kuruluş yıldönümü. çeyrek asrı geride bıraktık ama bu çeyrek asırlık süreç içerisinde Eğitim Bir sen'in kurucusu olan rahmetli Akif İnan ağabeyi rahmetle minnetle şukran'la anıyoruz.  Eğitim Bir sen'in bugünlere gelmesinde emek veren gerek ilimizde gerek Türkiye'de emek veren ve bu emek verdikten sonra da ebediyete intikal edenlerin tamamını rahmetle anıyorum  ama bunun yanında yaşayanlara da sağlıklı hayırlı uzun ömürler diliyorum.
Eğitim Bir-Sen olarak Memur-Sen olarak biz hep söyledik Eğitim Bir-Sen ve Nemur-Sen kurulduğunda bir iddiası vardı, Memur-Sen'de, Eğitim Bir-Sen'de milletin Sendikası olacaktı, milletin değerlerinin Sendikası olacaktı ve millet adına özgürleşme adına ne söylenmesi gerekiyorsa, nerede olması gerekiyorsa orada olacaktı. bu iddialarla kurulmuş bir sendikaydı. Hamdolsun 28 yıllık süreç içerisinde baktığınızda Eğitim Bir-Sen olması gerektiği yerde oldu. 
Rahmetli Akif İnan ağabey bu sendikayı kurduğunda bir ifadesi vardı. Diyordu ki biz Eğitim Bir Sen'in niye kurduk sorusunun ifadesi net olarak şudur  biz memura 3-5 kuruş daha fazla zam pazarlığı yapalım diye kurmadık, bu asli görevi zaten. kuruluş gayemiz dünyanın neresinde bir mazlum varsa o mazlumların sesine ses vermek, onların sesi olmak için kurduk diyordu ve bugün baktığınızda Türkiye'de ki pek çok sivilleşmenin önünün açılması noktasında, kamuda başörtüsü özgürlüğünü olmasından serbest kıyafet eylemi ne kadar, Doğu türkistan'daki Çin zulmü altındaki yurttaşlarımızın sesi olmaya kadar arakan'daki, afganistan'daki, filistin'deki insanların sesi olmak adına hep ses veren eğitim Bir-Sen olduğu için eğitim Bir-Sen'le ne kadar gurur duysak azdır.
Eğitim Bir-Sen hep söylediğim burada bir kez daha söylüyorum. Bir sendikadan daha fazlasıdır ve inşallah hep daha fazlası olacaktır .Zonguldak'ta yapmış olduğumuz idlib'e yardım kermesi, geçen hafta getirdiğimiz tiyatro külliyen oyunuyla milletin değerleriyle barışık bir oyun sergilemesi ve akabinde de doğu türkistanla ilgili yaptığımız basın açıklamasıyla eğitim ve senin kuruşunu ne kadar doğru olduğunu net olarak ortaya koymuştur millet adına yapacak daha çok sözümüz olduğunu söylüyoruz ve eğitim beslenen nice yıllar diliyorum" 
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi