Eğitim Bir-Sen okul temsilcileri toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Şube Başkanı Kamuran Aşkar, “Sendikacılık nedir hemen net olarak söyleyeyim. Sendikacılık haksızlık yapan değil, haksızlık karşısında haklının hakkını savunandır. Özellikle bizim gibi kendini hakka adadığını söyleyen sendikaların haksızlık karşısında daha dik duruş sergilemesi gerektiğini ve haksızlığa karşı yalnız kalacağımızı bilsek de mücadele etmemiz gerektiğini asla ve asla unutmayacağız” dedi.


Eğitim Bir-Sen Okul Temsilcileri toplantısı yapıldı.
Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen okul temsilci toplantısına; Merkez Kilimli ve Kozlu ilçesinde bulunan okullarda ki sendika temsilcileri ve sendika yönetimi katıldı.
Yapılan kahvaltının ardından toplantıya geçildi.
Toplantı ilk olarak sendikanın bir önceki Şube Başkanı Sadettin Dede konuşma yaptı.
Ardından da Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar konuşma yaparak okul temsilcilerine hitap etti.

“Sevgili yol arkadaşlarım, Akif İnan ağabeyimiz mısralarında diyor ki (Kim demiş her şeyin bitişi ölüm, destanlar yayılır mezarımızdan) diye tarif ettiği ve öyle gördüğü Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen’i hamd olsun Biz dün 100 kişiyle Zonguldak toplamında toplantı yaptığımızda en mutlu yöneticiler olurken, bugün burada sadece Kilimli, Kozlu ve Merkez deki okul temsilcilerimizin sayısı 75, Bu 75 okul temsilcileriyle toplantı yapmanın gururunu yaşıyoruz.Ama şunu belirteyim ki asla şımarmayacağız ve bu mutlulukla beraber Zonguldak’ın ve Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü, en büyük sendika olmanın üzerimize yüklediği sorumluluklar, üzerimize aldığımız sorumluluğun ağır yükü ile beraber inşallah devlette her zaman alacaklı olabiliriz ama millete karşı  Her zaman borçlu olduğumuzu unutmadan bu milletin çocuklarına bu milletin değerlerine hizmet etme noktasında Eğitim Bir-Sen'in isimsiz kahramanları olarak sizler okullarda Bizler sendikada asla ve asla hizmetten kaçınmayacağımız. Çünkü Bizim varoluş amacımız halka hizmet hakka hizmettir düsturu olduğunu asla unutmayacağız. Toplantımızın hayırlara vesile olması temennisiyle öncelikle Hoş geldiniz diyor sevgi ve saygı ve hürmetlerimi sunuyorum. Değerli arkadaşlar Bu aslında okul temsilcilerinin bir eğitim toplantısı ancak ben çok kısa başlıklar halinde Zonguldak ve Türkiye'de ki eğitimle ilgili birkaç hususu belirterek geçmek istiyorum. Öncelikle şunu bilmenizi istiyoruz değerli arkadaşlar bugün burada olan bu 75 kişi öyle alelade ve rastgele toplanmış kişiler değildir, bunlar bu sendikanın okullardaki uç beyleri, sendikanın okullardaki asıl nüveleridir. Bu sendikanın Türkiye'de 1 milyonu, Zonguldak'ta 10 bine ulaşmasında emek veren gönül veren, gayret eden isimsiz kahramanlarıdır. Bunun için ben bu sendikayı bugünlere taşıyan 1 milyona taşıyan, 10 bine taşıyan isimsiz kahramanlara canı gönülden bir kez daha teşekkür ediyorum ve alkışlıyorum.
Öncelikle sizden şunu istiyoruz. Eğitim Bir Sen bugün Zonguldak’ın en büyük Sendikası, memur Sen en büyük Konfederasyonu ancak ben şunu çok iyi biliyorum Bugün Zonguldak'ta işini layıkıyla yapan en dürüst, en çalışkan, en azimli ve en kararlı, millete hizmet etme yolunda kendini adamış sendikacılık topluluğuna baktığımız zaman Eğitim Bir Sen de ki arkadaşlarımızdır. Ama şunu da net olarak ifade ediyorum bu millete karşı sorumluluğumuz bizim ancak ölünce biter. Onun için siz değerli arkadaşlarım okullarımızda denetleyici, birer sorgulayıcınız. Okulda ters giden ne varsa onu da takip edeceksiniz. Şunu bilin bu sendikanın genel başkanı da, İl Başkanı da okullardaki temsilcileri sizlersiniz. Onun için sorumluluğunuz çok büyük ve okulda ne yanlış varsa onu elbirliğiyle düzeltme noktasında bizleri de kurumları da yönlendirecek olan sizlersiniz. Bunu neden söylüyorum arkadaşlar. Eğer bugün Zonguldak Milli Eğitim'in de olumlu giden ne varsa bu okul müdürüne ve okul idarecilerine yazar Milli Eğitim'e yazar, Ama okullarda olumsuz olan ne varsa size yazar Bize yazar. Onun için sizin sorumluluğunuz çok büyüktür. Bu sorumluluk noktasında ben her arkadaşımın elini taşın altına sokmaktan korkmayacağını, bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da millete hizmet etme noktasında cansiperane gayret edeceğini biliyorum. Çünkü bizim Zonguldak halkına karşı da bu millete karşı da böyle bir sorumluluk taşındığımızı sizlerde bizler de farkındayız.
Sendikacılık nedir hemen net olarak söyleyeyim. 
Sendikacılık haksızlık yapan değil, haksızlık karşısında haklının hakkını savunandır. Özellikle bizim gibi kendini hakka adadığını söyleyen sendikaların haksızlık karşısında daha dik duruş sergilemesi gerektiğini ve haksızlığa karşı yalnız kalacağımızı bilsek de mücadele etmemiz gerektiğini asla ve asla unutmayacağız” dedi.
Toplantı ardından basına kapalı olarak devam etti.
(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi