Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin 1965 yılında meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden öğretmen ve öğrenci anısına  anıt yapılacak.1945 yılında kurulan Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, o zamanki adı Erkek Sanat Okulu'ydu, 1965 yılında hayatını kaybeden öğrenci ve öğretmenler için anıt yaptırılma kararı alındı.Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Vakfı Başkanı Fikret Zaman, 1965 yılında test ettikleri otomobille Kilimli'den dönüş esnasında Emirgan rampasında aşağı uçmaları sonucu, araç içinde bulunan 1 öğretmen ile 3 öğrenci hayatını kaybetmiş 2 öğrenci ise sonra kurtulutugunu söyledi.
55 yıl önce 3 Mart 1965 tarihinde meydana gelen bu kazada Öğretmen: Mustafa Küçükrel ile  Hüseyin Eraslan, Yaşar Öner ve Vedat Ercan isimli öğrenciler hayatını  kaybederken, Metin Yağcı, Hamdi Karagülle isimli öğrencilerde yaralı olarak kurtulmuşlardı.
O tarihte kamu kurumlarının araçları okulda muayene ediliyordu. Okulda motor bölümünde muayene ve bakımdan geçen kamu kurumuna ait otomobil test amaçlı olarak Kilimli'ye test sürüşüne içinde öğrenci ve öğretmen ile beraber gitmişlerdi. Ders kapsamında gerçekleştirilen bu test sürüşü esnasında Kilimli'den dönüşte Emirgan rampasında otomobil içinde bulunan öğretmen ve öğrencilerle beraber uçurumdan aşağı yuvarlanmış ve 3 öğrenci 1 öğretmen hayatını kaybederken araçlik 2 öğrenci ise yaralı olarak kurtulmuştu.Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Vakfı Başkanı Fikret Zaman, "Bunlar bizim eğitim şehitlerimiz dir. Şehitlerimizi unutmayacağız. Şehitlerimizin anısı yapacağımız anıtta yaşayacak. Bununla ilgili olarak Okul müdürümüz Milli eğitim'den gerekli izni almıştır kendisine teşekkür ediyorum. Anıt yapımına en kısa sürede başlayacağız" dedi.Zonguldak mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Muhammet Yıldız'da trafik kazasında hayatını kaybeden öğretmen ve öğrencilerin anısına yapılacak olan ıtla yaşayacağını belirterek rahmet ve minnet diledi.

 

MAÇ OLMASAYDI ARACA DAHA ÇOK ÖĞRENCİ BİNECEKTİ
55 yıl önceki kazadan yaralı olarak kurtulan öğrenciler: Metin Yağcı ve Hamdi Karagülle ise, kaza öncesi ve kaza anını anlattılar.
Metin Yağcı ve Hamdi Karagülle, o gün maç vardı ve öğrencilerin birçoğu maç için araca binmediler. Eğer maç olmasaydı  daha çok öğrenci olacaktı can kaybı çok daha fazla olabilirdi"şeklinde konuştular.Metin Yağcı ve Hamdi Karagülle o anı anlatırken oldukça duygusaldılar.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi