Corono virüsü sonrası okullar tatil ediliyor. Tatil 16 Mart Pazartesi Günü başlıyor. Öte yandan düzenlenen spor müsabakalar seyircisiz oynanacak.

Cumhurbaşkanı  başkanlığında Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı külliyesinde toplanan kritik "" toplantısı sonrası flaş açıklamalar.

Toplantıda, salgına ilişkin son gelişmeler ve alınacak tedbirler görüşüldü.

"OKULLAR TATİL EDİLDİ"

Bundan sonra titiz ve kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Bu salgının seyrini izlerken ülkemizdeki atabileceğimiz adımları da değerlendirdik. Bugün bu tedbirler paketinde bir dizi kararlar alındı. İlkokul ve liseler 16 Mart'ta 1 hafta tatil edilecek.

Üniversitelerimiz, 16 Mart tarihinden itibaren 3 hafta süreyle tatil edilecektir.

SPOR MÜSABAKALARI NE OLACAK?

Uzmanların yaptığı tavsiyeler çerçevesinde spor müsabakalarının Nisan sonuna kadar seyircisiz oynama kararı alınmıştır.

(Koronaviüs salgını) Bu süreci, el birliğiyle ne rehavete ne de paniğe kapılmadan, inşallah birlikte atlatma imkan ve kabiliyetine sahibiz.

"KAMU GÖREVLİLERİNİN YURT DIŞINA ÇIKIŞI İZNE TABİ OLACAKTIR"

Kamu görevlilerinin yurt dışı ziyaretleriyle ilgili genelge hazırlandır. Fevkalade bir durum olmadığı sürece kamu görevlileri izne tabi olacaktır.

Vatandaşlarımızın yurt dışı seyahatlerini erteleme yönündedir. Yurt dışından gelen vatandaşlarımızın da 14 gün boyunca kendilerini karantinaya almalarını istiyoruz.

"EĞİTİM-ÖĞRETİME 23 MART'TAN İTİBAREN DE..."

Öğrenciler, 23 Mart'tan itibaren bir hafta süreyle evden internet ve televizyon kanalları üzerinden eğitimlerine devam edecekler.

.

Editör: Haber Merkezi