Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Selim Alan görevine hızlı başladı.

Sayın Valimizin de katılımı ile gerçekleşen Ankara ziyaretlerinden olumlu sonuçlar bekleniyor.

Başkan Selim Alan’ın seçim öncesi ve sonrasında yaptığı açıklamalardan önceliğin “yol sorununu” çözmek olduğu anlaşılıyor.

Doğru ve isabetli bir karar...

Zonguldak’ın yollarını “şehir yolları” haline getirmek elbette “öncelikli” görev olmalı...

***

Seçimle göreve gelen her siyasetçinin “kendi ekibini” kurması son derece doğal ve siyasetin tabiatına uygun bir yaklaşım olduğu gibi, aynı zamanda bir “gereklilik” olarak kabul ediliyor.

Bu elbette “kıyım” anlamına gelmiyor.

Dr. Selim Alan, “kıyım” yapacak bir belediye başkanı olmadığı gibi, böyle bir niyeti olmadığını açıkça deklere etti zaten...

Amenna !..

Dr. Selim Alan’a yakışan bir davranış...

İnsanların ekmeği ile oynamak, sırf başka bir siyasi görüşe sahip olduğu için “sürgün” ve benzeri yöntemlerle personele eziyet etmek toplum vicdanında kabul görmüyor.

Ancak bir “nüans” var...

Yönetim kademesini, birlikte çalışacağı yakın mesai arkadaşlarını belirlemek Dr. Selim Alan’ın hakkı olduğu gibi, seçimle işbaşına gelen her yöneticinin de hakkı olsa gerek...

Zonguldak Belediyesi’nde kamuoyunda çok tartışılan şaibeli isimlerin başka görevlere atanması veya emekliye sevk edilmesini kimse yadırgamıyor, aksine yıllardır belediyenin yönetim kademesinde bulunan diğer bazı şaibeli isimlerin de mutlaka gözden geçirilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Mesela “birisi” var...

En az kamuoyunda tartışılan birkaç isim kadar “şaibeli” bir isim...

İsmi vermek bize düşmez, Başkan Selim Alan bu kişinin yıllardır yönetim kademelerini nasıl işgal edebildiğini, son 20 yıl içinde belediye başkanlarına “yakınlığının” nereden kaynaklandığını kısa bir araştırma yapıp pekala bulabilir.

Başkan Selim Alan ve Zonguldak Belediyesi için “olumsuzluk” oluşturabilecek bir isim...

Bizden bu kadar...

***

Dr. Selim Alan’ın, “herkesin belediye başkanı” olmak yönündeki sözlerine bağlı kalacağı gibi, siyaset yollarında birlikte yürüdüğü, kendisine destek olan insanları satmayacağı, bazı Ak Parti’li belediye başkanlarının ayağının tozuyla yaptığı gibi, kendisine destek olanlarla değil de, “köstek” olanlarla birlikte hareket etmek gibi bir yanlışa düşmeyeceğini tahmin ediyoruz.

Herkesi kazanmak önemlidir...

Ancak, “yol arkadaşlarını” terk etmemek sadece siyasetin, sadece belediye başkanlığının değil, “delikanlılığın” da önemli bir gereğidir.

Bir belediye başkanı düşünün...

Seçim öncesi, aleyhinde söylenmedik söz bırakmayan, en ağır, en kötü ithamlarda bulunan insanlarla seçim sonrası kolkola girip, bu süreçte yanında bulunup, destek olan insanlara sırtını dönüyorsa eğer, vay böyle siyasete !..

Bildiğimiz, tanıdığımız Dr. Selim Alan umarız böyle bir belediye başkanı ve böyle bir siyasetçi olmayacaktır.